keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Black Cherry

Tämäkin tee on tuotu Lontoosta. Kirsikkateetä sai kahdessa eri variaatiossa Black Cherry ja Wild Cherry. Toivoin tämän olevan makeampaa, tai ainakin vähemmän hapanta kuin Wild Cherry josta minulla on hienoisen huonoja kokemuksia muiden merkkien tee kokeiluina.

Teekaupan nimi on yksinkertaisesti The Tea House. Se oli iso kaksikerroksinen tila, jossa alakerran seinät oli vuorattu teellä ja kaikki muu teenteko välineillä. Olisin halunnut ostaa noin kolme eri teepannua sieltä, mutta onneks niissä kaikkein kauneimmissa ei ollut hintaa.

The Tea House muuten toimii myös nettikauppana. Kaikki sieltä hankkimani teet ovat tähän mennessä olleet oikein mainioita, joten laatua ei ainakaan tarvitse pelätä. Todennäköisesti tulen tilaamaan sieltä jossakin välissä sekä täyttöjä että uusia makuja.

Black Cherry on kiitollinen kirsikkatee, ja ei maistu ollenkaan katkeralle. Kuten ehkä joskus aikaisemmin olen maininnut, kirsikkateet ovat kiinnostaneet minua aina, mutta ne ovat yleensä karvaita pettymyksiä. Ne maistuvat karvaille (tai ehkä enemmän happamalle?) ja voimakkaasti joltakin, mutta harvoin kovin miellyttävältä.

Tämän teen maku tuleekin makuaineista, olisiko siinä vastaus. Ja mustaherukan lehdistä. En tiedä, mutta joka tapauksessa se on kaikkea sitä mitä itse haen kirsikkateeltä. Tuoksuu ja maistuu kirsikkaiselle, joku saattaisi sanoa esanssiselle, mutta minusta juurikin sille miltä oletan kirsikkaisten asioiden maistuvan. Tee on lisäksi miellyttävän makea, mutta ei hyökkäävän voimakas kirsikkaisuudessaan.

Jos minun olisi tarpeen valita, tämä voittaisi Demmers Teehaussilta hankkimani Japanin kirsikan, jonka totesin kyllä oikein mukiinmeneväksi kirsikkateeksi. Mutta se johtuu lähinnä siitä, että tämä tee on musta ja olen edelleen puolueellinen mustille teille. Lisäksi minusta kirsikka sopii paremmin vahvemman mustan teen puolisoksi, kirsikka ei niin helposti ylilyö mustan teen makua, joten kirsikkaa voi olla enemmän. Makuasioita sanoisin.

Suosittelisin teetä kaikille, jotka pitävät kirsikasta ja varsinkin esimerkiksi kirsikkakarkeista. Oma pussini hupenee pelottavaa vauhtia, mutta onneksi on nettikauppa, vaikka toimituskulut saattavatkin olla hieman suolaiset.

Black Cherry, muste tee. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti