perjantai 11. maaliskuuta 2016

Vanilla Supreme

Tällä kertaa maistelussa The Tea Housen Vanilla Supreme. Lontoolaisesta kaupasta sai kahta erilaista puhtaasti vanilijaista teetä, tätä ja Vanilla teetä. Valitsin Supremen tietenkin, sillä oletan siinä olevan enemmän vanilijaa.

Olen aikaisemminkin sivunnut vaniljateitä, sillä vaikka rakastan vanilijaa ja etsin sitä monesta lähteestä, monet vanilijateet ovat hyvin parfyymisia. Niistä puuttuu se vanilijan täyteläisyys ja pehmeys. Olettaisin tämän johtuvan siitä, että bourbon vanilija, jonka oletan olevan vanilijalaaduista yleisin, on hyvin parfyyminen. Se tuoksuu oikein hyvälle, teessäkin, mutta sen maku ei ikävä kyllä pehmene hirveän hyvin.

En löytänyt tietoa, että onko tässä nyt jotain muuta, kenties ei, mutta lisänä on jälleen makuaineita. Ehkä ne ovat lopulta hyvän maustetun teen salaisuus, sillä Vanilla Supreme on todella nimensä arvoinen vanilijatee. Jo kaupassa ihastuin sen tuoksuun, joka oli enemmän pehmeä, mutta maku on taivaallinen.

Vanilla Supreme on täydellinen vanilijatee, siinä missä Tea Housen Black Cherry on täydellinen kirsikkatee. The Tea House on selkeästi ymmärtänyt yhden mausteen teiden ajatuksen. Koska jos teen ajatus on olla vanilija- tai kirsikkatee, niin sitten sen tosiaankin kannattaa maistua siltä yhdeltä mausteelta. Välillä tuntuu, että teesekoituksissa ollaan liian arkoja tai uskotaan ihmisten kaipaavan vain ajatuksen tasolla makuja. En tiedä, itse rakastan juurikin voimakkaita elämyksiä jos teeni on maustettu. Ja toki maustamattomissakin, mutta se on asia erikseen.

Vanilla Supreme on pehmeä ja makea vanilijatee. Se tuo mieleeni enemmän vanilijasokerin kuin hajuveden. Tee ei kuitenkaan ole sokerinen, vaan tosiaankin vanilijaisen makea. Siksi se on omaan makuuni parempi kuin esimerkiksi Unssin Creme Brulee, joka on kyllä vanilijainen, mutta toffeen ja sokerin kera. Ehkä jopa liian makea omaan suuhuni.

Uskon, että Vanilla Supreme toimii myös maidon kanssa, itse en ole kokeillut, mutta kahden henkilön testiryhmäni tuntui nauttivan siitä kovasti juurikin maidon kera. Toinen lisäsi sokeriakin, vaikka itse en kyllä kaipaa. Mutta toisaalta lisään sokeria lähinnä Chaiteehen, enkä aina edes siihen. Kertoo ehkä enemmän minusta.

Tähän mennessä olen ollut enemmän kuin onnellinen uusiin Lontoolaisiin löytöihini. Yksikään tee ei ole ollut pahaa, vaikka muutaman olen todennut hieman tarkkailua vaativaksi. Kaikkia en ole edes maistanut, koska niitä nyt vaan on niin monta.

Vanilla Supreme, musta tee. Haudutuslämpötila 100ºC Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti