maanantai 4. huhtikuuta 2016

Ginseng

Hienoinen päivityskatko, pahoittelen. En ole saanut kuvattua uusia teitäni, vaikka arvosteluita olisikin. Mutta yritän palailla taas normaaliin 2-3 kertaa viikossa rytmiin.

Tänään olisi vuorossa sitten toinen Ginseng tee, eli The Tea Housen Ginseng musta tee. Pidin kovasti Yumchaan vihreästä ginseng sekoituksesta, mutta siinä oli mukana vähän kaikkea muutakin. Tämä Tea Housen version on lähinnä ilmeisesti mustaa teetä ja Ginsengiä.

Kuten aikaisemmin mainitsin, niin gingseng ei itsessään maistu kovin voimakkaalle. Mutta toisaalta se myöskään maistu sellaiselle, joka itsenään toisi kovin miellyttäviä makuvivahteita teehen. Tee ja kasvisliemijauhe tuskin viehättää monia.

No, olin kuitenkin ginsenghuumissani Lontoossakin, ja tämä tee tietenkin kiinnitti huomioni.

Tea Housen Ginseng ei ole pahaa. Se on ehkä sinällään toistaa omia kokemuksiani ginsengistä, ei hyvää, muttei pahaakaan. Ginseng ei maistuu teessä, hieman makeana, enimmäkseen terävänä. Joko pohjalle valittu musta tee on myös terävää tai sitten ginseng onnistuu tuomaan sen esiin, sillä kokonaisuus on hieman katkera.

En nyt välttämättä suosittelisi teetä kenellekään, joka ei erityisesti tiedä pitävänsä gingsengistä makuna, muuten tee ei omaa erityisiä miellyttäviä piirteitä. Itse tiedän, että tulen juomaan teetä sen takia, että gingsengillä pitäisi olla piristäviä vaikutuksia. Uskon vakaasti plasebon voimaan ja käytän sitä mieluusti hyväkseni kun mahdollista.

Ginsengin hienoinen makeus muistuttaa hunajasta, joten teen maku voisi sopia hyvin hunajan ja kenties maidon seuraksi. Itse olen ehdollistanut hunajan lähes kokonaan flunssateehen, joten en viitsi nyt kokeilla, mutta ehkä myöhemmin kun on maitoakin saatavilla.

Teestä jää kyllä miellyttävä jälkimaku, joten juomisen jälkeen ei harmita. Juodessa ehkä katkeruus ehkä vähän saattaa tökkiä kuitenkin. Sillä on kerrannaisvaikutuksia.


Ginseng, musta tee. Haudutuslämpötila 100º. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti