maanantai 11. huhtikuuta 2016

Walk in the Woods

Yumchaa Lontoosta tosiaan nimeää teensä hauskasti. Tänään tosiaan Walk in the Woods, joka on nimensä mukaisesti marjatee. Teessä on seljan marjoja, karhunvatukoita, vadelmia ja vadelmanlehtiä. Huomattavaa on, että normaalisti selja on jotain mitä en ikinä halua minnekään. Mutta  normaalisti myös seljasta käytetään kukkia, ei marjoja. Ja koska tein ostoksia hienoisessa kiireessä Lontoossa, niin mukaan tarttui teitä nimen ja tuoksun perusteella.

Yumchaa tekee valtavan hyviä vihreitä teitä. Siksi onkin hämmentävää, että mustat teet eivät ole yhtään niin hyviä. Ostin niitä muutaman, ja ne ovat kaikki olleet jotenkin... mauttomia. Eivät pahoja, mutta aika mitäänsanomattomia.

Walk in the Woods maistuu normaalisti haudutettuna hyvin kevyen marjaisalle. Tavallaan hyvä, kun marjojen happamuus ei tule esiin, mutta samalla on melko mahdotonta sanoa mitä teessä edes on. Ja kuitenkin siinä on marjoja ihan silmämääräisesti ja kokonaisina.

Hieman tavallista pidempään haudutettuna teessä maistuu hienoinen vadelman kirpeys, ehkä karhunvatukka siinä ohella. En tiedä miltä seljan marjat maistuvat, joten en osaa sanoa maistuvatko nekin. Mutta edelleen tee on hyvin mieto, oikeastaan laimea jossen sanoisi.

Itse olen tottunut voimakkaisiin teihin ja pidän niistä myös sellaisina, joten Walk in the Woods on hienoinen pettymys. Toisaalta se saattaisi maistua ihmiselle joka ei ole erityisen teehifistelijä, sillä miedot maut tekevät teestä helpon juotavan. Ja jos tulee hauduttaneeksi vähän turhan pitkään, niin tee ei kyllä erityisesti katkeroidu, vaan tosiaan tulee kyllä marjaisammaksi. Mutta samalla tietenkin hieman kirpeämmäksi.

Kuitenkin kaipaan Yumchaan maistuvampia vihreitä teitä. No, toisaalta, ei kaikkea voi aina osata.


Walk in the woods, musta tee. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti