keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Blueberry Hill

Englannin teiden sarja jatkuu. Tällä kertaa maistelussa Yumchaan Blueberry Hill. Maustettu mustatee.

Yumchaa tosiaan loistaa vihreiden teiden tekemisessä, mutta aiheuttaa hienoisia pettymyksiä mustissa. Blueberry Hill on kyllä hyvä tee, mutta hämmentävän hentoinen siihen nähden, että teessä on mustikoita, raparperia, kermaa ja pionin kukkia. Ehkä se on se kerma?

Blueberry Hill on parempi kuin Walk in the Woods, se on mukavan pehmeän makuinen ja makeantuoksuinen. Tykkään siitä miltä tee maistuu, toivoisin sen vain olevan voimakkaampi.

Blueberry Hill on kokonaisuutena vaisu, mutta hyvä tee. Kerma ei häiritse mukana niin paljon kuin voisi, se osaltaan todennäköisesti tosin pehmeyttää makua, tuo makeutta ja täyteläisyyttä, mutta samalla häivyttää.

En osaa tosin sanoa, että maistuuko tee erityisesti mustikalle ja raparperille, se kun maistuu lähinnä makeahkolle.

Toisaalta tee on helppo juoda pehmeytensä ja miellyttävän makeutensa ansiosta. Sokerin lisääminen voisi tuoda aromeja esiin, mutta maidon laittaminen todennäköisesti häivyttäisi loputkin aromit.

Kaikesta huolimatta oikeastaan pidän Blueberry Hillistä. Se on kiva perustee, kun ei kaipaa mitään erityistä. Todennäköisesti palaan sen pariin, kun mieleni tekee teetä, mutta en osaa päättää erityisesti mitä haluaisin. Siihen Blueberry Hill on täydellinen. Se on aina hyvää, vaikkei erityisen erityistä.

Ja lisäksi Blueberry Hill on tee johon kasvaa. Kun sitä juo useammin, tee alkaa muistumaan mieleen parempana ja maistumaan oikeastaan aika kivalle. Se ei edelleenkään ole lempiteitäni, mutta oikein miellyttävä ja sitä tulee juotua silloin tällöin ihan mieluusti. Saattaisin jopa harkita uutta pussia joskus.


Blueberry Hill, musta tee. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti