maanantai 2. lokakuuta 2017

Lemon Vervaine

Tänään maistelussa on Forsman Tean Lemon Vervaine, joka on musta yrittinen tee.

Pääsin viime viikolla toivioretkelle Forsmanin teekauppaan. Suosittelen jokaiselle, jos vain mahdollista. Teekauppa sijaitsee Vantaalla ja on melko vaikeasti tavoitettavissa muuten kuin autolla. Mutta sieltä löytyykin sitten hyllymetreittäin irtoteetä. Suosituimpia ja yleisempiä valmiissa 60g pusseissa ja harvinaisempia oman maun mukaan punnittavaksi. Tällä kertaa kun kävimme, siellä oli myös Tee itse- tee asema. Valittavana oli mustaa, vihreää ja rooibosta, joihin saattoi lisätä erilaisia perinteisiä yrttejä. Lisäksi sieltä löytyy pieniä herkkuja, kuten vaikka suklaata. Tai, jos teekalustosta on pulaa, myös laadukkaiden teepannujen ja mukien valikoima on kattava. Paikka on suhteellisen petollinen siinä mielessä, että mieli tekee yleensä ostaa noin puolet kaupan valikoimasta. Itse ostin 6-7 pussia. Ehem.

Olen huomattavan nirso sitruunateiden suhteen. Kokeilen niitä epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta petyn yleensä.

Lemon Vervaine Forsman Tealta ei nimestään huolimatta kuitenkaan ole sitruunatee. Formasmanin kuvaus on asian suhteen hieman epäselvä, mutta ilmeisesti teessä ei ole sitruuna, vaan sitruunaruohoa ja vervaine yrittiä, joka sekin kenties on sitruunainen.

Vervaine yrittiä käytetään pussin mukaan ranskassa ruuansulatusta helpottamaan. Tämä on yksi syy, miksi teestä kiinnostuin. Rakastan erilaisia terveysvaikutteisia sekoituksia. Erilaiset luonnonparannukset kiinnostavat minua valtavasti, vaikka olenkin aikalailla liian laiska ottamaan niistä selvää tarkemmin. Mutta teessä, ja muissakin ruuissa, ne ovat asioita jotka helposti herättävät kiinnostukseni.

Lemon Vervaine tuoksuu kirpeän sitruunaiselle jo pussissa, teeksi keitettynä tuoksu yhdistyy teehen ja hieman laimenee.

Makuna sitruunaisuus kuitenkin pysyy, muttei selkeän kirpeänä, kuten sitruunateissä perinteisesti. Rakastan itse sitruunaruohoisia teitä muutenkin, vaikka en osaa erityisesti sanoa miltä se maistuu. Vervaine ei ainakaan nouse itsessään niin, että sitäkään osaisin nimetä.  Mutta tee on miellyttävä musta tee, joka maistuu hieman sitruunaiselle, mutta enimmäkseen tummalle ja hieman hedelmäiselle. Itse sanoisin teetä makeaksi.

Lemon Vervaine on miellyttävä tee, ja olen kovasti iloinen, että hullaannuksissani en empinyt sitruunaisuuden kanssa. Sitruuna enemmänkin tuo hedelmäisyyttä kuin muuta ja tee on todella piristävä, pehmeä ja miellyttävän makea.

Lemon Vervaine, musta tee. 1tl/ 2dl. Haudutuslämpötila 90-100ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti