torstai 5. lokakuuta 2017

Ota hetki itselle

Vuorossa on täysin satunnainen löytö ihan marketin teehyllystä, Ota hetki itselle Hidasta Elämäältä.

Hidasta elämää on ilmeisesti jonkin näköinen enemmän tai vähemmän hengellinen elämänhallintaan keskittynyt sivusto. He myyvät joitakin kirjoja ja paperitavaroita. Ja ilmeisesti tätä yhtä teetä.

Sivu ei itse minua erityisesti vakuuttanut, enkä viipynyt siellä sen pidempää kuin, että sain ylläolevat tiedot. Tee tarttui kaupasta mukaaani, koska siinä on inkivääriä. Sen lisäksi se sisältää vihreää luomuteetä, ylang ylangia, neidonhiuspuuta, luomunokkosta ja lime-sitrusöljyä.

Viime aikoina olen jostain syystä törmännyt hirveän usein sitruunateihin, vaikken niistä ole välittänyt. Ja kaikki törmäykseni ovat vielä olleet miellyttäviä. Mene ja tiedä.

Ota hetki itselle tuoksuu melko sitruksiselta ja se on ehkä päämakunakin, vaikka siis ei voi sanoa, että se olisi sitruunatee. Sitruksius on mukana, mutta se ei ole sellainen tee, mitä ajattelen sitruunateenä. Inkivääriä en maista, nokkonen taitaa olla yleensäkin aika taustamaku, enkä edes tiedä miltä ylang ylangin pitäisi maistua. Tai mikä se on itseasiassa. Tai neidonhiuspuu.

Vaikka teessä tosiaan on monta korealta kuulostavaa ainesta, niistä tosiaan enimmäkseen maistuu lime-sitruunaöljy, kääntyen ehkä kuitenkin limen puolelle.

Pidän teestä kuitenkin paljon. Vihreä tee ei ole kitkerää eikä liian ruohoista, että se tökkisi. Kenties ainekset tasapainottavat makua taustalla, vaikka en niitä erikseen maistakaan. Ehkä pieni puumainen jälkimaku on havaittavissa. Sellainen kuin nuoren pajun kuoresta tulee, jos olette koskaan maistaneet. Itsehän rakastin niitä nuorena.


Sitruksen hapokkuus ei ole niin hyökkäävä kuin Japanese Lime teessä, joka on ehdoton suosikkini sitrusteistä. Mutta paljon samaa näissä on, mikä toki puhuttelee minua. Olenkin maistellut teetä jo useamman kerran ja mieluusti teen niin vastekin, jos teehen vain törmään.

Voin suositella tätä happamien, sitruksisten teiden ystäville. Ja vaikka tee on vihreää, siitä tosiaan puuttuu vihreän teen katkeruus ja mahdollinen ruohoisuus. Vihreä pohja tekee kuitenkin teestä melko kevyen. Musta tee varmasti peittäisi mausteiden makua huomattavasti. Ja tee on tosiaan enimmäkseen valmistettu luomuraaka-aineista ja kantaa myös ekomerkkiä.

 Ota hetki itselle, vihreä tee. Annostus 1tl/ 2dl. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 2-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti