torstai 19. lokakuuta 2017

Villi Mansikka

Kaikille lienee jo selvää, että rakastan manssikkateitä. Forsmanilta niitä löytyi useita, mukaan tarttui kaksi. Toinen on tämä, Villi Mansikka Forsmanilta.

Villi Mansikka on mustatee, joka sisältää mansikkaöljyä ja paloja, sekä ruusun terälehtiä. Se mainostaa olevansa terveellinen, kaloriton ja kolesterolia alentava makuelämys. Tee yleensä on suhteellisen vähäkalorista ja terveellistäkin monin tavoin. Ehkä se alentaa kolesteroliakin. Minulla on varmasti kolesteroli nolla siinä tapauksessa.

Joka tapauksessa. Villi Mansikka on hyvin mansikkainen tee. Se tuoksuu hämmentävästi metsämansikalle, vaikka makuna en sitä tunnistakaan samalla tavalla. Ehkä öljy jotenkin tekee sen? Villi Mansikka ei ole samalla tavalla makea kuin vihreä Chamraj, josta lienee siis kiittäminen vanilijaöljyä.

Pidän silti Villi Mansikasta. Siinä on makua, vaikkei se kiljukaan mansikkaa. Se on makeahko ja voimakas tee.  Se tuoksuu hyvälle ja hienoinen makeus kyllä piristää aamua. Villi Mansikka toimii väsyneeseen aamuun paremmin kuin Chamraj, sillä voimakkaampi musta tee saa aikaan illuusion piristyksestä. Kyllä se varmaan myös oikeasti piristää, mutta olen ihminen joka voi juoda pannullisen mustaa teetä ja mennä samantien nukkumaan. Kofeiini enemmän auttaa minua rauhoittumaan kuin piristää.

Mutta tietenkin hyvä tee tuo myös hyvän mielen ja parantaa väsynyttä aamua.

Haluaisin kokeilla Villiä Mansikkaa kylmähaudutettuna. Olen huomannut, että hedelmät ja marjat korostuvat kylmähaudutuksessa. Varmaankin siksi, että niillä on enemmän aikaa uuttua. Kylmähaudutettuna voisin kuvitella, että Villi Mansikka on todellinen mansikkatee. Ja pohjan intialainen musta teekään ei vaikuta hassummalta.

Villi Mansikka, musta tee. 1tl/ 2dl. Haudutuslämpötila 100ºC / 90ºC. Haudutusaika 4-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti