maanantai 23. lokakuuta 2017

Valkoinen granaattiomenahelmi

Tänään olisi vuorossa Valkoinen granaattiomenahelmi Turun Tee ja Mausteelta.

Turun Tee ja Mauste on yksi lempiteekauppojani. Käyn siellä lähes aina kun vierailen Turussa. Sieltä saa parasta chaiteetä, tosin viimeaikoina olen kyllä löytänyt sille hyvän kilpailijan.

Valkoisia helmiteitä on useita. Olen henkilökohtaisesti maistanut granaattiomenan lisäksi mustikkaa ja vanilijaa. Granaattiomena vei kuitenkin sydämeni ensimaistelulla.

En ajatellut teehelmien alkuperää, koska Turun Tee ja Mauste tosiaan myy laajaa valikoimaa irtoteitä. Mutta Forsmannin sivuja selaillessani tajusin, että heillähän on myynnissä granaattiomenahelmiä. Turun Tee ja Mauste myy myös valmiiksi pussitettuja merkkiteitä, kuten Forsmania. On siis todennäköistä, että helmet ovat Forsmanilta. Mikä saattaa helpottaa niiden saantia. Tosin, käyn Turussa niin usein, että ongelma on minimaalinen joka tapauksessa.

Valkoinen granaattiomenahelmi on nimensä mukaisesti valkoista teetä käärittynä pieneksi palloksi. Granaattiomenahelmi maistuu miellyttävän makealle, rakastan sitä juurikin siksi, että se on makea, mutta kevyt. Se on kokeilemistani helmistä maukkain ja harmonisin. Esimerkiksi mustikkahelmessä on makua, mutta se peittää oikeastaan kokonaan valkoisen teen maun. Vanilija taas maistuu hyvin hennosti helmissä.

Itselleni valkoinen tee valinta silloin kun kaipaan jotain kevyttä ja raikastavaa. Granaattiomena hivelee tämän lisäksi sokerihammastani, joten se on täydellistä. Voin suositella kaikille. Siinä missä vihreä tee saattaa olla kitkerää, valkoinen ei yleensä ole. Valkoiset teet eivät yleesä ole itsessään erityisen voimakkaan makuisia, vaikka siis voivat kyllä olla herkullisia. Valkoisen teen suurin ongelma lienee, että se palaa vielä herkemmin kuin vihreä tee. En muista koskaan juoneeni sataan asteeseen haudutettua valkoista teetä, joten en osaa sanoa miten se vaikuttaa makuun, mutta tuskin kovin miellyttävästi. Kerran olen hauduttanut ehkä 80 asteella, kun käytettävissä oli vain kattila ja lämpömittari, ja se oli vielä suhteellisen ok.

Teen hauduttamisesta sen verran, että sain siihen jotkut ohjeet, mutta ne olivat suulliset. Unohdin ne välittömästi. Olen hauduttanut teetä itse 2+ minuuttia, mutta kaksi minuuttia on kyllä liian vähän. Forsman nauvoo hauduttamaan viisi minuuttia tai säilyttämään helmet juomassa. Itse olen päätynyt kompromissiin, että haudutan jotain 3-4 minuutin välillä. Silloin granaattiomana maistuu miellyttävästi itselle. Kannattaa siis kokeilla, mikä itseä miellyttää.


Valkoinen granaattiomenahelmi, valkoinen tee. n. 5 helmea/ 2dl. Haudutuslämpötila 70ºC. Haudutusaika 3-5min tai voi jättää teehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti