maanantai 30. lokakuuta 2017

Maito-oolong

Olen äärimmäisen altin houkutuksille, kun löydän uuden teemerkin. Tällä kertaa sellainen löytyi satunnaisesta karkki- ja ravinnekaupasta Sörnäisten metroasemalta, jonka ohi kuljen pari kertaa viikossa. Kaupassa oli huomattavan iso valikoima erikoisia teitä kokoonsa nähden, suurin osa niistä oli kuitenkin erilaisia yrittiteitä. Omalla kohdallani huomion kiinnitti tämä, Noble Tean Maito-Oolong.

Maito-Oolong on tee, jonka valmistusprosessin yhteydessä lehdet maitohöyrytetään ennen rullausta. Tee maistuu ainakin ensimmäisellä haudutus kerralla huomattavasti maitoiselta ja pehmeältä.

Tai siis, sen pitäisi maistua. Olen kuitenkin huomannut, että vaikka maito kenties peittää osan teen mausta, pohjalla oleva oolong on kuitenkin niin voimakas, että teen olisi hyvä olla suhteellisen laadukasta. Olenkin huomannut, että eri valmistajien maito-oolongit ovat melkoisen hit and miss. Aloitin maisteluni hyvällä maito-oolongilla. Se taisi olla Teekaupasta tilattu useamman teen maistelupakkaus. Rakastuin teehen välittömästi. Teekaupan maito-oolong oli kuitenkin hieman liian kallista sen hetkiselle budjetilleni, joten en tilannut sitä lisää. Sen jälkeen olen kokeillut erilaisia valmistajia. Joskus maito-oolong on ollut ihan ok, toisinaan se on ollut melko ok, mutta käytännössä meh. Kerran olen joutunut kaatamaan koko pannun viemäriin, mutta olen melko varma, että kyse oli enemmän haudutusvirheestä (liian vanhoja kerran haudutettuja lehtiä), kuin itsestään teestä. Mutta muistaakseni se teekään ei ollut erityisen hyvä kyllä.

Noble Tean maito-oolong tulee ilmatiiviissä pussissa. Kun avasin sen, tuoksu oli huumaava. Nuuskuttelin sitä haltioituneena hyvän hetken. Myös haudutettuna tee tuoksuu todella miellyttävälle. Tuoksu on ehdottomasta maito-oolongin yksi hienouksista. Se tuoksuu varmaankin juuri maidon ansiosta makealle ja jopa karamelliselle.

Maku on myöskin hyvin miellyttävä. Yksi parhaista mitä olen juonut viimeaikoina. Viime kerrasta on tosin niin paljon, että en enää tarkalleen osaa vertailla. Mutta tämän maku on miellyttävän pehmeä ja juuri oikeassa suhteessa makea. Teelehtien karamillinen tuoksu toistuu maussa, mutta paljon kevyemmin. Silti, tai ehkä siksi, tee on oikein mainio rauhallinen aamutee.

Tämä maito-oolong oli myös huomattavan halpa verrattuna muihin suosikkeihini. Teekaupan Milky Oolong on 5,45e/25g. The Ouncen, toinen suosikkini, taas 5,80e/28g. Tämä oli alle 4e/50g. Siihen verrattuna, että tee ei ole ollenkaan kitkerää taustalla ja vaikuttaa muutenkin laadukkaalta, tämä tee on suorastaan ryöstöä. May have to buy some more.

Maito-Oolong, oolong. 1-2tl/2dl. Haudutuslämpötila n. 85ºC. Haudutusaika 2-4min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti