tiistai 3. lokakuuta 2017

Lotus tee

Formanin teemyymälästä mukaan tarttui useita teelaatuja. Tänään olisi vuorossa Lotus tee Forsmanilta.

Lootus on asia, joka kiinnostaa minua. Lootus symboloi rauhaa ja sitä voi syödä monissa muodoissa. Lotus tempura on todella hyvää. Kaikki tempura on hyvää, mutta ehkä se ei ole pointti...

Joka tapauksessa. Lootus on kiinnostanut minua kasvina, vaikka en sinänsä edes tiennyt miltä se saattaisi maistua teessä. En ole tainnut koskaan tavata yhtään aitoa lootuksen kukkaa, joten en edes tiedä miltä se tuoksuu.

Forsmanilla oli ainakin mustaa ja vihreää lootusteetä, saattoi olla toinenkin vihreä. Koska enimmäkseen tykkään vihreästä teestäni laadukkaana, eli suunnattoman kalliina, päätin kokeilla mustaa teetä, koska se todennäköisemmin olisi parempaa. Ja muutenkin toki juon mustaa teetä enemmän. Lotus tee (ja kaikki sen variaatiot) olivat yhtä niistä laaduista, jota sai vain irtona kaupasta. Tähän siis tuskin heti törmää marketin hyllyllä, ikävä kyllä.

Lotus tee tuoksuu hyvin kukkaiselta, mikä ei liene ihme, sillä siinä tosiaan on lootuksen ja jarmiinin kukkia ja lootusöljyä. Tee tuoksuu miellyttävälle, mutta ei kovin voimakkaalle.

Makuna Lotus tee hieman yllättää, jos sen olettaa olevan hyvin kukkaista, tuoksun perusteella jopa hajuvesimaista. Kukan voi toki maistaa, mutta mukana on myös hyvin maamaisia makuja. Lotus tee on hyvää, ja en ole yhtään pahoillani, että ostin sitä suoraan 100g. Mutta samalla se ei ole tee, jota joisin aina. Se on suhteellisen voimakkaan makuinen, vaikka makuja ei olekaan monta. Se on hyvää, ja pidän siitä, mutta samalla luulen, että tee on parhaimmillaan kun sitä juo pannullisen (tai jos juo teetä vähemmissä määrissä kuin litroissa, kupin tai pari) ja vaihtaa sitten johonkin muuhun. En edes usko, että tee alkaa tökkimään. Se vain ikään kuin tyydyttää himon siihen vähemmissä määrissä kuin joku toinen.

Uskoisin, että Lotus tee sopii kaikille, jotka pitävät esimerkiksi ruusuteestä. Tai earl greystä.

Tee tuo mieleeni myös ripauksen Japanista, joten se tekee minut onnelliseksi. Tosin matkastani on niin pitkä aika, että vähän kaikki saa minut kaipaamaan sinne. No, tyydyn tältä erää teehän.

Lotus tee, musta tee. 1tl/ 2dl. Haudutuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti