perjantai 27. lokakuuta 2017

Raparperin alla

Valkoiset teet ovat nousemassa arvostusasteikollani. Ne ovat usein keveitä, mutta maukkaita. Ne ovat aivan parhaita aamujuomia ja tarpeeksi alhaisella lämmöllä haudutettuna, ne eivät koskaan ole kitkeriä. Tänään aamuteekseni valikoitui The Ouncen Raparperin alla. Ostin sen jo joku hetki sitten, mutta löysin sen uudelleen vasta hetki sitten, kun siivoilin. Asuntoni pursuaa teetä, joten vanhoja uusia löytöjä tulee aika usein.

Raparperin alla tuoksuu jo hyvin makealle. En oikein osannut odottaa raparperiteeltä mitään, mutta taisin ostaa sen koska kaipasin jotain makeaa valkoista teetä. Ja tee jossa on raparperia, vanilijaa ja mansikkaa ei voi muuta ollakaan. Olen myös melko varma, että teessä on ruusua, vaikka sivuilla mainostetaan vain "kukkia". Tee itsessään tuoksuu ihanalle ja haudutettuna vielä huumaavammalle.

Maku on myös mainio. Se on kevyt ja juuri niin makea kun halusin. Täydellinen rauhallinen aamutee nautiskeltavaksi. En osaa erottaa makuja toisistaan, mutta makeuden alla on ihan hienoinen happamuus, joka varmaankin tulee raparperista. Muuten tee on hyvin pehmeä ja hedelmäinen, hienosilla marjaisilla vivahteilla.

Verrattuna viime aikoina maistelemiini mansikkateihin, vaikka tämäkin on makea, niin ei kuitenkaan yhtä makea. Täytyy myöntää, että useamman päivän niitä juotuani, en kaivannut enää yhtään makeaa teetä. Tämä on kuitenkin miellyttävä ja keveä. Toki en kyllä siltikään aio juoda tätä joka päivä, koko päivän.

Raparperin alla saa minut myös kaipaamaan toista keveää aamuteetäni, jonka olen ilmeisesti taas juonut loppuun ja unohtanut hakea lisää. Nimittäin valkoinen mustikkatee. Se on myös ihanan keveä ja nautiskeltava aamutee. Tai hidas iltapäivätee. Tai ehkä Silver Cloudia, joka on kaktusviikunan aromilla maustettu valkoinen tee, sekin miellyttävän keveä ja makea.

Olen joskus aikaisemminkin huomannut, mutta itselleni keveät teet ovat talviteitä. Kesällä hakeudun luonnollisesti mustien ja voimakkaiden teiden pariin. Nyt kun alkaa oikeasti olemaan kylmempää ja jopa talvisempaa, huomaan taas kaipaavani valkoisia teitä.

Haudutin Raparperin alla 70 asteessa, vaikka nyt huomaan, että Unssin sivuilla suositellaan 80 astetta. Itselleni luonnollisempaa on kuitenkin hauduttaa valkoinen tee alemmissa asteissa. En vanno, että se olisi oikeampi tapa, saattaa olla jopa väärä tottumus. Makuelämykseen se saattaa vaikuttaa, joten katsoin parhaaksi mainita omista käytännöistäni. Unssi lupasi teelle myös useita hautuskertoja. Saatan jopa yrittää muistaa kokeilla tätä myöhemmin.


Raparperin alla, valkoinen tee. 2tl/2,5dl Haudutuslämpötila 80(/70)ºC Haudutusaika 2-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti