maanantai 7. maaliskuuta 2016

Gingseng Guardian Blend

Aluksi pahoittelen viikon hiljaisuutta, vakaa aikeeni oli päivittää myös talvilomani aikana, mutta toisin kävi. Nyt kuitenkin yritän palata normaaliin päivitysrytmiin. Toisaalta sain myös idean alkaa arvostelemaan eri kahviloita, tai siis lähinnä niiden teevalikoimaa. Katsotaan ottaako tämä tuulta alleen!

Kävin taannoin Lontoossa viikonloppuna vierailemassa. No, mukaan tarttui tietenkin hirveä määrä teetä. Koska olimme kaveriporukalla tosiaan vain viikonlopun verran, niin melkolailla tuoksun, nimen ja sisällön perusteella tuli valikoitua.

Gingseng Guardian Blend on Yumchaa nimiseltä kahvilalta/ teekaupalta. Yumchaa ilmeisesti on murretta, ja tarkoittaa hyvää teetä. Yumchaan kaikki teet oli nimetty todella kauniisti, ja mukaani tarttui valikoima vihreitä ja mustia teitä, ja yksi valkoinen, mutta se on menossa tuliaisiksi.

Tee itsessään sisältä gingsinin lisäksi sitruunaruohoa, vanilijaa, kuivattua sitruunaa, auringonkukan nuppuja ja pakastekuivattua jugurttia. Gingseng kiinnostaa minua, sillä pitäisi olla piristäviä vaikutuksia. Ja ilmeisesti yleiskuntoa nostattavia, jos Korealaisia on uskominen. Ginseng itsessään ei kuitenkaan maistu juuri miltään, itselleni puhdas gingseng jauhe veteen sekoitettuna maistui hieman selleriseltä kasvisliemeltä. Hyvin neutraali maku.

Guardian Blend nousi kuitenkin yhdeksi suosikeistani tuontiteiden joukossa. Ginseng sekoittuu mukavasti muihin mausteisiin. Ja vaikka mausteita on paljon, ne eivät hukuta toisiaan alleen, mikä on miellyttävää. Gingsengin pystyy maistamaan teestä, varsinkin kun tiedän miltä se maistuu noin ylipäätään. Kokonaisuus on pehmeä, hieman makea, ei kovin perinteisen makuinen tee. Pohjana on vihreä sencha, joka sopii oikein mainiosti sekaan.

En osaa oikein kuvailla teetä muuten, kuin että pidän siitä. Se maistuu tosiaan ginsengille, mutta myös hieman sitruunaruoholle ja sitruunalle. Vanilija varmaan jää antamaan lähinnä makeutta, samoin kaiketi jugurtti. Vihreä tee on itsessään hieman ruohoista, joten se toimii mainiosti muiden kanssa.

Suosittelen teetä, jos haluaa jotain vähän erilaista. Tätä ei tosiaan voi oikein verrata normaaleihin marja tai hedelmäteihin. Tee on kokonaisuutena hämmentävästi hieman "kuiva", mikä johtunee erityisesti ginsengistä.

Ginseng Guardian Blend, vihreä tee. Veden lämpötila 80ºC Haudustusaika (oma arvio) 2-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti