perjantai 27. marraskuuta 2015

Black Walnut

Tänään kokeilussa Demmers Teehausin Black Walnut musta tee.

Siinä on mm. vaahterasiirappia ja voin kertoa, että tuoksu on todella mahtavan huumaava, tekee mieli tuoksutella jatkuvasti. Olen selkeästi makea teevaiheessa, ja tämä on selkeästi sellainen. En siis lisää makeutusta teeheni normaalisti paitsi kahdessa tapauksessa. Jos tee vaatii sitä, kuten Chai tai olen kipeä. Silloin käytän helposti purkillisen hunajaa nuhan taltuttamiseksi, teen maulla ei tosin siinä vaiheessa ole enää mitään väliä. Ah. Odotukset oli korkealla tämän teen suhteen.


Tee ei ihan lunastanut tuoksuaan, mutta ei pettänyt maussakaan. Ei vain maistunut samalta kuin tuoksui, mikä ei ole väärin. Se on itseasiassa ihan normaalia. Tee on makea, mutta semmoisella täyteläisellä tavalla. En erityisesti erottanut teestä mitään luvattuja ainesosia, mutta tykkäsin teestä koska se ei ollut hyökkäävä. Esimerkiksi siis super vaahterainen, pähkinäinen tai vanilijainen. Vaan makea, täyteläinen ja lämpimän syksyinen tee. Pussissa puhutaan intiaanikesästä, itse ajattelen lämmintä värikästä syksyä. Kuumaa, makeaa ja värireimua.

Suosittelen teetä ehdottomasti. Kilpailee tällä hetkellä erään toisen samantyyppisen voimakkaan makean mustan teen kanssa siitä, kumpi on suosikkiani. Tämä tee on hienoisesti voitolla, toinen on melkein vahingossa unohtunut taaemmas. Ehkä jo siksi, että teen tuoksu saa minut hyvälle tuulelle. Tai siksi, että tämä tee on vain uudempi tuttavuus. Toinen tee on Unssin Pekingin ooppera. Sinänsä hyvin erilainen tee, sillä maistuu ruusulle ja vanilijalle.

Tee ei siis sisällä oikeasti pähkinää, nimestään poiketen, vaan pähkinäpuun lehtiä. Ja sitä vaahterasiirappia hiutaleina. On siis oikeasti sokeroitua valmiiksi. Mutta turvallista siis todennäköisesti myös pähkinäallergikoille. Ja lähes loppu näköjään. En kyllä uskalla mennä vielä ostamaan lisää, sillä tuo teemäärä työpisteeni nurkassa tulvii jo. Niin monta teetä odottelee maistajaansa...


Black Walnut, maustettu musta tee. 5 teelusikkaa/ litra. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti