sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Fresh Green

Tänään vuorossa Fresh Green vihreä tee Demmers Teehausilta.

Myyjä kehui suosikiksi, oli kuulemma kuukauden maisteluteenä myyty tyystin loppuun. Tee sisältää hirveän määrän erilaisia punaisia marjoja ja ruiskukkaakin. Yleensä en hirveästi intoonnu multimarja teistä, tai oikeastaan mistään teistä joissa on hirveä määrä aineksia. Jos teessä on 10 ainesosaa, niin miten ne kaikki voi erottua? Tässä on 6 ja lisättyjä aromeja, teen lisäksi.
Tee on yllättävän mieto, marjat toivat vain hienoisen makeuden teehen. Toisaalta kuitenkin myös punaisten marjojen ongelmat, eli hienoisen karvauden. Yleensä tämä on pahinta vadelmateissä, jotka ovat suorastaan happamia. Tässäkin on vadelmaa ja myös karpaloa, joten ehkä se johtuu siitä.

Mieluusti olisin maistanut enemmän vihreää teetä lävitse, nyt se hukkuu mausteisiin.
Tee ei kokemuksena ollut mitenkään kovin erikoinen. Tee ei missään tapauksessa ole pahaa, mutta toisaalta en välttämättä jää kaipaamaankaan. Aion kyllä myöhemmin antaa vielä uuden mahdollisuuden, ehkä erilainen mieliala parantaa makua. Nyt valitsin vaan jonkun teen, olisi ehkä pitänyt ottaa musta, kaipasin enemmän piristystä. 

Jonkin aikaa myöhemmin

Vaikka tee ei sinällään ollut erityisen mieleenpainuva, se on on kuitenkin laadukas vihreä tee. Jäin miettimään teetä juomisen jälkeen, ja huomasin kaipaavani uutta maistelua ennemmin kuin myöhemmin. Otinkin teen mukaan teekesteille ja maistatutin sitä itseni lisäksi muulla juhlaväellä. Tee ei herättänyt erityistä suosiota, mutta en niin olettanutkaan. Vihreä tee vaatii juojalta enemmän kuin musta. Mutta itse pidin teestä ja nostankin sen tämän ansiosta "mahdollisesti unohdettavasta" seuraavaan kategoriaan eli "vertauskohta seuraaville". Tulen ostamaan toisenlaisia vihreitä teitä, mutta todennäköisesti palaan teehen kun kaipaan helppoa ja maistuvaa vihreää, varsinkin kun on ongelmia löytää mitään kivaa.


Fresh Green, maustettu vihreä tee. 6 teelusikkaa/ litra. Veden lämpötila 80ºC. Haudutusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti