keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Teekalenteri ja ensimmäinen luukku

Kun kirjoitan tätä, on joulukuun ensimmäinen päivä. Ja maistelen ensimmäistä teekalenterin teetä. Tämä ja kaikki muut teekalenteripäivitykset julkaisen vasta aikaisintaan seuraavana päivänä, niin en pilaa keneltäkään yllätystä.

Teekalenterissa on 12 erilaista teetä English Tea Shopilta. Eli kaikki teet tulevat kaksi kertaa maisteltavaksi. Jos mielipiteeni muuttuu, niin saatan kirjailla lisähuomioita toisena maistelupäivänä.

Tänään 1.12. oli teenä Happy Holiday: Organic Green Tea with Cinnamon, Ginger, Cardamon, Cloves, Nutmeg, Pepper and Pommegranate. Melkoinen makujen sekamelska siis. Joulutee selkeästi.

Yleensä en ole juurikaan jouluteiden ystävä, kun niissä on liikaa mausteita ja vielä omasta mielestäni vääriä mausteita. Mutta tällä kertaa en valita, sillä oikeasti, teejoulukalenteri!

Tee tuoksui vähän oudolle, mutta pidemmän nuuskinnan tuloksena aika hyvälle. Haudutetussa teessä tuoksuu hyvin voimakkaasti kardemumma ja kaneli, vähän pelottaa.

Tee on ensimaistamalta melko mauton, mutta sitten kaneli ja kardemumma iskevät. Jossain taustalla on vihreä tee, mutta jos en paremmin tietäisi, niin sitä voisi olla vaikea havaita. Mausteet dominoivat makua voimakkaasti. Tai siis, ainakin kardemumma ja kaneli.

Laatikko missä tee tuli neuvoo tarjoilemaan teen sitruunan viipaleen ja/tai sokerilla tai hunajalla maustettuna. En tiedä mitä sitruunan viipale olisi tuonut (muuta kuin tehnyt minut onnelliseksi kun olisin saanut syödä sen jälkikäteen), mutta itse en kyllä kaipaa teehen ainakaan hunajaa tuomaan omia aromeitaan. Harvemmin käytän makeutusta teessä muutenkaan, niin en kaipaa sitä nytkään.

Tee on ihan juotavaa, muttei ehkä omaan makuuni. Joulutee on joulutee, tämä ei ole pahimmasta päästä, koska oli tosiaan varsin juotavaa. Se kuitenkin toi lähinnä mieleeni, että voisin taas hankkia kokoelmiini kaneliteetä. En erityisesti pidä kanelista muuta kuin "piilotettuna", mutta jostain syystä kanelitee iskee johonkin makuhermoon. Mene ja tiedä. Tässä teessä oli kyllä samoja makuja, joten ehkä se on syy miksi se oli oikeastaan ihan kiva. Lisäksi tee jättää mukavan pikku poltteen jälkimakuna, arvostan.


Happy Holiday, maustettu vihreä tee. Haudutus 100ºC vedessä. Haudustusaika 2-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti