keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luomu Nepal Jun Chiyabari FBOP

Tänään esittelyssä sattumalta löydetyn teekaupan tuotteita. Tai siis tuote.

Myös ihan vaihteluna joulukalenterijulkaisulle, koska ne teet ovat vähän niin ja näin ja hieman tylsiä sekä kirjoittaa että lukea.

Luomu Nepal Jun Chiyabari FBOP Boutique Makujen Taiasta. Pikkuinen teekauppa Kaari- kauppakeskuksen keskellä, jossa hieman aksentilla puhuva myyjä myyjä esitteli teepurkkeja. Kaikki teet olivat läpinäkyvissä lasipurkeissa ihasteltavina, en tiedä olivatko tuoksuteltavinakin, en kehdannut kokeilla. Tykkään tälläsistä yllätyskaupoista, niistä voi saada kaikenlaista uniikkia.

Vanhemmat ostivat keltaista teetä, joka sekin oli hyvää. Sellaista mitä Japanissa tarjoiltiin ruuan kera, vähän popkornmaista vaaleaa teetä. Tarvitsee ehkä hankkia myöhemmin itselleni myös.

Sisko osti jotain easy breathing sekoitusta joka tuoksui mintulle ja eukaleptykselle eikä tainnut sisältää konkreettisesti teetä. En ole hirveä mintun ystävä teessä, hämmentävää, sillä polkkakarkit ovat kuitenkin yksiä ehdottomia suosikkejani. Jos juon minttuteetä, haen kaapista marokkolaista minttuteetä. Siihen kuuluu lisätä hyvä määrä sokeria tietenkin, vaikka yleensä en lisää teehen makeutusta. Joka tapauksessa epäilen jo sekoituksen tuoksun perusteella, että itse en siitä erityisesti välittäisi. No, onneksi se ei mennyt minulle vaan siskolle.
 
Itse etsin punaista teetä, mutta myyjä suositteli tätä. Epäilen teen olevan kaikesta huolimatta mustaa. Tosin myöhemmin sainkin kuulla, että punainen tee saattaa olla vain toinen nimi mustalle teelle. Aina oppii uutta!

Ja sitten teehen. Ah. Väsyneenä, rasittuneena, koko aamun singahdelleena, tämä oli kuin taivas. Täydellinen maustamaton musta tee. Maukas, mutta ei liian voimakas. Ei hapan eikä karvas, mutta ei erityisen makeakaan. En voi kuin iloita, että mulla on tätä ihanuutta 100g. Pitää jossain välissä verrata lempimustaani, Assam Orangajuliin, tämä on kyllä hyvä kilpakumppani. Tämä tee pelastaa kyllä väsyneenkin aamun omalla kohdallani.

Luomutuotteet herättävät minussa hienoista vastustusta. Ei siksi, että luonnonmukaisesti tuotetuissa asioissa olisi mitään väärää. Mutta kun luomu ei oikeasti ole monessakaan mielessä erityisen luonnonmukaisesti kasvatettua. Tämä herättää minussa hienoisen protestihengen ja saatan jättää luomua ostamatta. Siksi luomuteet ovatkin minulle hienoinen uutuus makumaailmassa. En vielä osaa sanoa, että onko niillä jotain oikeaa eroa, vai onko se vaan joku perkki mikä teelle voidaan saavuttaa. Mutta ainakin nyt olen ikionnellinen, etten karsastanut luomuleimaa.


 Luomu Nepal Jun Chiyabari FBOP, musta tee. 1-2 teelusikkaa/ kuppi. Veden lämpötila 95ºC (käytän 90ºC koska keittimeni toimii tasaluvuilla). Haudutusaika 1-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti