keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Teekalenterin viides luukku

Tänään vuorossa viides luukku. Ja uusi melonitee. Olisin innostuneempi, jos en olisi maistanut jo edellistä.

Eli tämän päivän tee on Black Tea with Honey & Melon: Organic Black Tea with Licorice, Cinnamon and Cloves. Ei ilmeisesti jaksettu edes miettiä enää osuvaa nimeä. "Nimen" mainitsemat hunaja ja meloni löytyvät jälleen makuaineina, eivät niinkään ainesosina.

Tällä kertaa en edes katsonut keitto-ohjeita, koska no ne ovat olleet aivan samat. 2-3 min vihreälle, 3-4 min mustalle. Saatoin siis pitää teetä hieman kevyemmin, kun yhtäkkiä tälle mustalle onkin 4-5 min. Mene ja tiedä.

Sitten itse teehen. En odottanut paljoa, koska edellinen melonitee ei ollut erityisen hyvää. Mutta, tällä kertaa itseasiassa yllätyin iloisesti. En edelleenkään valitsisi teetä pysyviin valikoimiini, en oikein usko, että yksikään joulutee on siihen koskaan pääsevä, mutta tee on ihan miellyttävää.

Teessä maistuu hieman lakritsi, mutta sen lisäksi tee on miellyttävän makeaa. Ehkä hunajaesanssi? Mikään maku ei ole älyttömän karvas eikä ylitse muiden. Tee ei myöskään jätä jännittävää jälkimakua, joka viipyilee epämiellyttävästi kunnes juo jotain muuta. Meloniesanssin maistaa, kun osaa hakea, mutta se sopii oikein mainiosti hunajaesanssin kylkeen. Tämä pääsee ihan kärkipäähän kalenteriteissä. Jos lakritsi ei maistuisi taustalla, niin ehkä jopa kärkeen. Ei ollenkaan huono.

Piristää myös suunnattomasti mieltä, kun on arvostellut monta päivää putkeen yhä pahempia kokemuksia. Jos tykkää jouluteistä, niin tämä voisi olla ihan käypä. Miten meloni kuuluu jouluun, en osaa sanoa, mutta ehkä se ei ole minun arvioitavissani.

Black Tea with Honey & Melon, musta tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 4-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti