lauantai 5. joulukuuta 2015

Teekalenterin kolmas luukku

Nyt hörpätään teekalenterin kolmas luukku.

Aluksi täytyy sanoa, että tämän teen nimen onnistuin huomaamaan takana olevasta listasta, kun uteliaisuus voitti hetkeksi ja vilkaisin sitä. Tämän päivän tee on siis Peppermint Melon: Organic Black Tea with Cinnamon, Peppermint and Licorice. Täytyy myöntää, että olen kyllä pettynyt, ettei teessä ole oikeasti melonia. Ei voi kuin ihmetellä tätä nimeämispolitiikkaa, kurpitsateessä ei ole kurpitsaa, meloniteessä ei ole melonia... Mutta! Tarkasteltuani pakkausta tarkemmin, niin hahaa. Listassa onkin "natural melon flavor"!

Lisäksi tee sisältää arkivihollistani lakritsia. Pidän kyllä salmiakki ja lakritsikarkeista silloin tällöin, mutta teessä olen todennut sen jostain syystä hyvin katkeraksi ja yleensä luontaantyötäväksi. En osaa sanoa miksi, mutta olen yrittänyt pitää lakritsista teessä, koska melkein poikkeuksetta kaikki yrttiteet ja muut erikoisemmat sekoitukset sisältävät sitä. Jossain vaiheessa luovutin, sillä  maistoin aina sen lakritsin lävitse, enkä suinkaan hyvällä tavalla.

Tee tuoksuu voimakkaan piparminttuiselta, mutta ei puhtaasti. Ehkä se on se lakritsi. Haudutettuna tuoksu laimenee harmittavasti.

Maku. No, jotenkin piparminttu onnistuu katoamaan lähes täysin. Todella hämmentävää, koska olen aina pitänyt piparminttua hyvin voimakkaana teemausteena. Lakritsi ei myöskään maistu erityisen paljon, mikä on toki sekä kiitettävää, että valitettavaa. Koska kun otetaan pois piparminttu ja lakritsi ja kanelikin jää tällä kertaa taustalle, niin tee on suhteellisen mauton.

Puoli kupillista juotuani löytyy yhtäkkiä melonikin taustalta. Tai siis, arvelen, että se on meloni. Okei, luin, että teessä on melonimakuaineita, joten oletan, että maistamani on meloni... Ikävä kyllä jauhoinen lakritsi puskee myös vahvemmin päälle.

Tämä tee oli yksi mitä odotin, ajattelin, että se voisi olla hyvää. No, ei oikeastaan ollut. Toki meloni on myös todella vaikea mauste. Ajatuksena rakastan sitä, käytännössä harvemmin. Ehkä jotkut asiat ovat vain parempia tuoreeltaan. Vieläkin suosikkina on kalenterin ensimmäinen tee, tämän päiväinen jää kyllä pohjimmaiseksi. Tämä tee olisi kyllä voinut oikeasti hyötyä makeutuksesta, joten pitää laittaa se korvan taakse kun se tulee uudelleen. Yleensä kuitenkin juon minttuteistä vain Maroccolaista minttuteetä ja voimakkaasti makeutettuna.


Peppermint melon, maustettu musta tee. Haudutus 100ºC vedessä. Haudustusaika 3-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti