keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Teekalenterin neljäs luukku

Maistelu jatkuu, en tiedä mitä teeltä pitäisi tänään odottaa.

4. luukun takaa paljastui Spicy Anise: Organic Black Tea with Ginger, Cloves And Star anise. Tällä kertaa teestä löytyy jopa sen nimeävää ainesosaa, toki sitä on lisätty vielä makuaineenakin, samoiten jostain syystä piparminttua. No, tuoksu on ainakin hyvä, parempi kuin eilisessä.

Tämä tee itseasiassa herättää toiveita. Se tuoksuu haudutettuna edelleen hyvälle, eikä siinä ole lakritsia. Katkeaisiko putki, että seuraava tee on aina pahempi kuin edellinen?

Niin. Paitsi, että tähtianis omaa melkoisen lakritsisen aromin hautuessaan. Minne katosi piparminttu? Miksei inkivääri maistu yhdessäkään teessä? Tarvitsen selkeästi myös sokeria teen ohelle, tämänkin teen makua olisi tosiaan voinut tasapainottaa sokeri.

Mutta, tee on parempaa kyllä kuin eilinen Peppermint melon. En valitsisi tätäkään, jos olisi vaihtoehtoja, mutta tätä juo. Teessä maistuu lakritsin "kuivuus", en osaa sitä oikein kuvailla muuten, se tulee varmaankin juuri aniksesta. Muuten tee on ihan ok, vaikka en kyllä tosiaan maista mitään muita mausteita.

Uutuuden viehätys alkaa karisemaan tästä teekalenterista. Ensivuonna teen oman tai ehdotan jonnekin Unssiin, että tekevät. Kuinka monta jouluteetä voi juoda, ennen kuin ei tahdo enää?

 Spicy Anise, musta tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti