perjantai 18. joulukuuta 2015

Teekalenterin yhdeksäs luukku

Tänään onkin sitten jouluteiden paluu. Nimittäin juurikaan tämän perinteisen jouluisemmaksi ei voi mennä.

Teen nimi on Holiday Blend: Organic Tea with Cinnamon, Ginger, Cardamom, Cloves, Nutmeg, Pepper and Orange. Makuaineinan löytyy myös vanilija ja omena. Ja kaikki aineet vaikuttaisivat olevan luomua, että kai se on hyvästä siltä kannalta.

Tee tuoksui hyvin voimakkaasti, mutta myös inkivääriltä, mikä sinänsä on hyvä, koska pidän inkivääriteestä. Myös vanilija edes makuaineena lohduttaa minua, koska se tuo makeutta ja makuaineet ovat olleet suhteellisen maistuvia näissä teissä.

Tuoksu ei haudutetussa teessä tuo kauheasti odotuksia, se tuoksuu enimmäkseen kanelille. Vaikka pidänkin kaneliteestä, niin näissä jouluteissä se on yleensä tarkoittanut melkoisen tylsän, ellei jopa pahan, makuista teetä.

Tee on yllättävän miellyttävää. Päällimäisenä makuna tule kardemumma, joka on itseasiassa ihan kiva maku. Mikään muu maku ei kauheasti erotu valtavasti teestä, joten kokonaisuus on miellyttävän mausteinen. Voisin jopa sanoa, että tämä on maistamistani teistä parhain, jos ei jää haistelemaan (tuoksu muistuttaa muista vähemmän onnistuneista kokonaisuuksista), niin mausta ei välttämättä heti tajuaisi sillain väärällä tavalla jouluteeksi.

Tätä teetä voisin itseasiassa ihan mieluusti juoda toisenkin kupillisen. Jos pitäisi joku joulutee ottaa, niin se olisi tähän mennessä ehdottomasti tämä. Teen mausteet ovat tasapainossa ja mukavan pehmeän makuiset, tee on mausteinen ja hieman makea, hieman chai teetä muistuttava, mutta ei samalla tavalla kaipaa maitoa ja sokeria. Voisi tosin toimia niidenkin kanssa mainiosti.

Teekalenteri selkeästi yrittää parantaa loppua kohden. Pelkään mahalaskun mahdollisuutta.

 Holiday Blend, musta tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 4-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti