perjantai 11. joulukuuta 2015

Teekalenterin kuudes luukku

Tänään on vuorossa jälleen vihreä tee. En oikein osaa sanoa pidänkö enemmän valikoiman mustista vai vihreistä. Toisaalta mustissa on melkein poikkeuksetta lakritsia, mistä en pidä, toisaalta vihreissä käytetään runsaasti mausteita, jotka saattavat ylilyödä kaikki ns. nimeä antavat makuaineet. Ah, jouluteet. Ainakaan en usko, että tämän jälkeen tarvitsee pohtia, että miksi en erityisemmin niistä välitä.

Tämän päivän tee on Sleigh Ride: Organic Green Tea with Cinnamon, Ginger, Cardamom, Cloves, Nutmeg and pepper. Kun katselee sisällysluetteloa, niin makuaineina löytyy jälleen listan lopusta appelsiini ja soursop. Google kertoo, että sen suomenkielinen nimi on oka-annoona. Auttoiko? Myös ilmeisesti graviola. Jännittävä piikikäs vihreä sitrushedelmä kuitenkin.

Tee tuoksui todella voimakkaalle pussissa. Todella kirpeälle ja inkivääriselle. Maku kaavan mukaan laimeni huomattavasti hauduttuaan. Tee maistuu... Oudolle. Hieman ehkä sitruksiselle, mutta samalla hyvin mausteiselle ja hedelmäiselle. Ja makealle. En oikein tiedä mitä pidän mausta. Oikeastaan se on niin erilainen mustiin verrattuna, että se on ihan kiva. Mutta toisaalta siinä on niin monta makua jotka kaikki maistuvat hyvin voimakkaasti, että se lyö yli.

Tee on on varmasti aika kiva, jos pitää hyvin voimakkaista hedelmäteistä. Itse juon sitrusteitä hyvin harvoin, ja pitäydyn enimmäkseen marja- ja mausteteissä, joten tämä ei ole tee jonka valitsisin. Mutta ei se ole erityisen pahaakaan. Hieman liian voimakas kenties makuuni, pidän siitä, että maistan myös pohjalla olevan teen itsessään. Näissä jouluteissä vihreä tee häviää mausteilleen kovin pahasti.

Sleigh Ride jättää minut hieman kahtiajakoiseksi. Se ei ole pahaa, kuten jotkin aikaisemmat oikeastaan olivat, mutta jotenkin en myöskään oikein osaa pitää siitä. Veikkaisin kuitenkin, että tosiaan se voi olla hedelmäteen ystävälle ihan hyvä kokemus. Varsinkin, jos jouluteetä tekee mieli ajankohtaisesti juoda.

 Sleigh Ride, vihreä tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 2-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti