keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Teekalenterin 12. luukku

No niin. Nyt onkin sitten viimeisen uuden teen vuoro.

Tämän päivän tee on Candy Cane: Organic peppermint Herbal Tea and Green Tea with Orange, Cinnamon, Roasted chicory and Vanilla. Hetkellisesti mietin, että olisiko viimeinen tee tosiaan täysin yrittitee, mutta olihan se vihreä tee siellä piilossa. Olisi varmaan pitänyt haudutusajasta arvata, kun se oli niin lyhyt.

Tee tuoksuu aika taivaalliselta, makealta piparmintulta. Niin kuin nimeen tietenkin kuuluukin.  Edellinen piparminttu tee oli ihan ok, mutta hienoinen pettymys. Tai siis, olisin kaivannut siihen ainakin sokeria. Toisin on tämän kanssa. Makeutta löytyy aivan tarpeeksi, ja maku on tosiaan ihan piparminttutangon oloinen.

Pelkäsin hieman appelsiinia, koska sitrus ja piparminttu ei kuulosta ihan fiksulta yhdistelmältä. Lisäksi niin paljon kuin appelsiinia rakastankin, pidän siitä lähinnä tuoreena ja mehuna. Appelsiini suklaa on esimerkiksi inhokkejani, en ole ikinä ymmärtänyt kuinka se voi olla jonkun mielestä hyvää. Mutta appelsiini ei tosiaan maistu teessä erityisesti, ja se olikin listassa tosiaan appelsiinin kuorena, eikä esimerkiksi appelsiinimakuaineena.

Teestä löytyy muuten makuaineina luonnollinen piparminttuaromi (tietenkin) ja vanha tuttavuuteni Irish cream, jännää.

Tee on tosiaan oikein hyvä. Hyvin piparminttuinen hyvällä tavalla, muut mausteet tuovat kaiketi täyteläisyyttä taustalla, jos siis jotain. Eivät maistu niin, että huomaisin. Makea piparminttu jättää muut alleen. Voi kyseenalaistaa, että tarvitseeko niitä, mutta sitä en osaa sanoa. Tee voi olla köyhempi ilman taustamausteita. Tai sitten se maistuisi lähes samalle. Mene ja tiedä.

Mutta viimeiseksi teeksi tämä on mitä mainioin. Samaa teetä saa todennäköisesti nauttia aattonakin, sillä teet tuntuvat toistuvan täsmälleen samassa järjestyksessä uudelleen. Hieman tylsää, mutta varmaankin pakkaajan kannalta helppoa.

Toisaalta viimeinen ruutu oli kaksi kertaa muiden kokoinen. Yritin vähän ravistella sitä, mutta joko teepussi on liian kevyt, tai siellä oli jotain tukkimassa sen liikettä, sillä en pystynyt kuulemaan, että onko siellä muutakin kuin yksi pussi.  Huomenna saatan ratkaista arvoituksen ja raportoida sen tänne. Jos siis jouluaaton kiireiltäni muistan.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille! Ja teen täytteistä tietenkin.

Ps. luukussa 24 oli suuresta koostaan huolimatta vain yksi pussi. Huijausta sanon.

Candy Cane, yrtti/ vihreä tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 2-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti