torstai 3. joulukuuta 2015

Teekalenterin toinen luukku

Tänään aukesi teekalenterin toinen luukku. Voin kertoa, että kauhistus, vaikka hieman hetkellinen, oli suuri.

Kuvittelin nimittäin, että kalenterissa on kaksi samaa makua peräkkäin. No, ei ollut. Mutta sitähän seurasi sitten pettymys, sillä teessä on yksi ainoa ero edelliseen, nimen lisäksi siis.

Eli 2. luukku sisältää teen Spicy Pumpkin: Organic Green Tea with Cinnamon, Ginger, Cardmom, Cloves, Star anise, Nutmeg and Black pepper. Huomaatko eron? Kranaattiomena on korvattu tähtianiksella. Toki määrissä saattaa olla eroa, sitä en tarkistanut. En ihan myöskään ymmärrä mistä Spicy Pumpkin tulee, sillä teessä ei ole mitään kurpitsaista. Hämmentävää.

Jokatapauksessa, odotukset teen suhteen eivät ole huimat. No ainakin edellinen tee oli juomiskelposita, joten ei se pahaa voi olla. Tässä vaiheessa kysyn itseltäni, että mitä odotinkaan joulukalenterilta? Tietenkin siellä on paljon jouluteitä.

Tee itsessään maistuu aika samanlaiselta kuin ensimmäinenkin luukku. Kaneli ja kardemumma ovat voimakkaina. Jotenkin ehkä pidin kuitenkin enemmän edellisestä teestä, tämän maku on kenties hieman pistävämpi. Kranaattiomena on kuitenkin suhteellisen makea, joten ehkä se sittenkin pehmensi makua?

Huomaan pohtivani kalenterin teevalikoimaa niin, että jos minulla olisi valittava vain teepusseista joista en erityisesti pidä, valitsisinko tämän? Edellisen kohdalla vastaus oli kyllä, tämän kohdalla ei. Ottaisin mielummin edellistä jos voisin.

Spicy Pumpkin, maustettu vihreä tee. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 2-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti