perjantai 18. joulukuuta 2015

Strawberry/Cream

Tänään maistelussa Strawberry/Cream Chaya Teekaupasta. Kyseessä siis musta mansikkatee.

Omaan hienoisen perversion manssikkateitä kohtaan. Pussiteitä ostaessani harkitsen aina Liptonin mansikkateetä. Ja en osaa vastustaa eteeni tulevia muitakaan mansikkateitä. Joku mansikassa miellyttää minua teessä. Ehkä se on mansikan tuoma hienoinen makeus? Ehkä se on ajatus mansikasta? Kuka tietää...

Joka tapauksessa. Yleensä välttelen henkeen ja vereen kerma-aromilla maustettuja teitä. Juon kyllä teetä maidolla aina silloin tällöin, mutta kerma-aromi. Miksi? Ei se varmaan oikeasti edes eroa muista aromeista, joista en sinällään ajatuksena pidä, mutta joita ei voi kyllä mitenkään välttääkään. Toinen ehdoton inhokkini on suklaa. Suklaa kuuluu kaakaoon, tai kahviin. Ei teehen. Vaikka se voi kuulemma olla varsin hyvääkin siinä. Tällä kertaa haksahdin kuitenkin kerma-aromiin, sillä en enää osta pussiteitä, eikä (pelkkiä) mansikkateetä ole tullut irtonakaan vastaan. Ehkä se olisi hyvää.

Ja onhan se. Teessä maistuu miellyttävä mansikan makeus, joka syventää mustan teen makua, ja saa sen maistumaan minusta laadukkaammalta ja maukkaammalta (eli jos minua haluaa huijata huonolaatuisella mustalla teellä, lisää siihen mansikkaa :P). Myös hienoinen marjojen happamuus häilyy taustalla, mutta itse pidän siitä ja mansikassa se on paljon heikompi kuin esim. vadelmassa. Kerma-aromia en maista, joten olen tyytyväinen.

Toisaalta olen ehkä hieman myös pettynyt siihen, ettei kermaa maista. Nyt kun kerran pussissa puhuttiin kermaisesta mansikkajälkiruuasta, niin mieleni tekee ehkä hieman maitoa teeheni. Pitää harkita jollain toisella kerralla, mutta tällä erää sitä ei ole saatavilla.

Mutta loppujen lopuksi tee on hyvin samankaltainen elämys kuin Liptonin pussimansikka. Suosittelen, jos tahdot kuvitella juovasi siitä hienostuneempaa versiota. En suosittele, jos et yhtään välitä kyseisestä teestä, et varmasti pidä tästä sen enempää.


Strawberry/Cream, maustettu musta tee. 1-2 teelusikkaa/ kuppi. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-4min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti