tiistai 22. joulukuuta 2015

Teekalenterin 11. luukku

Ok, tänään siis toisiksi viimeinen teeuutuus. Sitten tulee vanhat teet uudelleen. En edes tiedä, haluanko maistaa niitä kaikkia uudestaan, mutta katsotaan. Ainakaan ei tarvitse enää joka päivä juoda kupillista jos ei halua. Tein tosiaan alkuviikosta uuden teekierroksen, kun vanhat loppui ja oli suhteellisen taivaallista juoda tuttua ihanaa Black Walnutia. Mutta teenpäs nyt loppuun kun kerran aloitin.

Eli tämän päivän tee on Irish Holiday: Organic Black Tea with Ginger, Roobois and Cinnamon. Siitä löytyy makuaineina vanilijaa ja irish creamia. Tee on muuten ainoa teekalenterin teistä joka tuoksuu oikeasti hyvälle. Yleensä teet ovat tuoksuneet lähinnä pistävälle, koska niin paljon voimakkaita mausteita. Mutta ei tämä, tämä tuoksuu vanilijalle ja varmaankin sille irish creamille, eli suloisen makealle.

Tähän väliin tietoisku: juon hyvin vähän rooboista. En sen takia, että siinä olisi maullisesti mitään vikaa, vaan siksi, että haluan teessäni olevan kofeiinia. Olen vähän sillälailla outo. Tosin yksi roobois on joka on hyvää ja juon sitä silloin tällöin, nimittäin Croco Roobois. En edes muista mitä siinä on, mutta ihastuin siihen maistettuani sitä kaverilla ja ostin oman pussin... Tosin siitä on taas vierähtänyt hetki kun olen sitä juonut...

Mutta tämän päivän teehen. Makeiden teiden ystävinä tämä tietenkin kiinnostaa minua ja tuoksu on ihana, joten voiko makukaan olla huono? No...

Näiden odotusten jälkeen tee oli pettymys tietenkin. Nimittäin kerrankin makuaineet jäävät täysin taustalle. Makea tuoksu hävisi hauduttaessa ja tee maistuu aikalailla jollekin noista perinteisemmistä jouluteistä, eli kanelille kaiketi.

Ei tee ole erityisen pahaa, muttei hyvääkään. Juohan tätä, mutta en jää kaipaamaan. Missä ovat vanilija ja irish cream? Kun sen ainoan kerran kaipaan kermaesanssia, miksi se ei maistu? Miksi kaneli vetää kaikestä lävitse? Syy tähän tosin saattaa olla roobois, joka ehkä korostaa kanelisuutta, koska on itsekin aika samanoloinen makupohjaltaan.

Tämän teen jälkeen pitää ehkä etsiä jotain irish tyyppistä teetä. Jotain missä on ehkä kermaa tai vanilijaa tai muuta makeaa. Joku (Unssi?) taitaa myydä Irish Whiskey sekoitusta, mutta jo sen haju pyrkii tainnuttamaan minut. Olen kai sitä joskus maistanutkin, mutta en usko pitäneeni siitä. Mutta rakastan esimerkiksi Irish Coffee jäätelöä.

Irish Holiday, musta tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 4-5 min. 

2 kommenttia:

  1. Irish Whiskeyä löytyy multa jos haluat varovaisesti maistaa. Tuoksu on mielestäni voimakkaampi kuin maku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Poistin tuplan) Juu, en tosiaan muista olenko jo teetä joskus varovaisesti maistellut. Täytyy ehkä tämän innoittamana kokeilla tosin...

      Poista