tiistai 22. joulukuuta 2015

Coconut Green

Kookos on hyvää. Kookospalaset ja kookoskarkit ovat parasta herkkua. Huomasin kookosteen jo ensimmäisellä kerralla Demmerssillä käydessäni, mutta minua epäilytti. Koska entä jos se on pahaa? Entä jos se maistuu oudolle? Miltä kookos edes maistuu uutettuna?

No, tee kuitenkin jäi kummittelemaan, ja nyt, kolmannella käynnillä, tarttui kookosteetä pussillinen mukaan.

Tämän kertainen arvostelu koskee siis Demmers Teehausen Coconut Green teetä. Teessä on tosiaan ainaoastaan Sencha teetä ja kookospaloja sekä aromeita.

Tee tuoksuu voimakkaasti kookokselta ja puruissakin kookos on avaittavissa, tosin kauniin kirkkaan vihreäksi värjäytyneenä. Teki mieleni maistella yksi, mutta ehkä jätän ne maustamaan teetä, enkä napsi välistä.

Arvostan muuten, että vihreäksi teeksi on valittu Sencha. Pidän Senchasta aina ajatuksen tasolla, mutta välillä koen vaikeaksi pitää siitä käytännön tasolla. En oikein tiedä miksi, ehkä koska japanihuumassani halusin rakastaa kaikkea ja myös vihreää teetä, jonka tietenkin poltin keittämällä veden sata asteiseksi. Vieläkin vihreän teen kitkeryyden pelko kummittelee jossain ajatuksissa.

Mutta joka tapauksessa. Tee tuoksuu voimakkaan kookoksiselle hauduttuaan, ja maistuu myös. Koska pidän kookoksesta, niin tee on omasta mielestäni mitä mainioin. Maistuu melkein samalle kuin kuivattu kookos, mutta ei tarvitse pureskella ja sokeria on todennäköisesti vähemmän. Tai siis, ainakaan pussi ei mainitse, että olisi sokeroitu. Ei niin, että kuivatuissa kookospaloissakaan varmaan sokeria olisi lisätty, mutta kookos on suhteellisen energiapitoinen hedelmä.

Tee on hyvin voimakkaan makuinen, joten ihan joka päivä tätä tulee tuskin juotua. Mutta näin kookoksenystävälle se on täydellisen aisteja hivelevä kokemus. Ah.

En oikein tiedä mitä teeltä odotin, en tiedä miksi sitä epäilin, mutta oikeastaan se oli juurikin täysin sitä mitä kertoi olevansa, eli kookostee. Mieto vihreätee lähinnä korostaa kookosta, joten sen maistaminen taustalta voi olla melko mahdotonta. Tee itsessään on hyvin makea, kuten kuivattu kookoskin. Varmasti sopisi mainiosti esimerkiksi jälkiruuaksi, pieni makean nälkä lähtee varmasti. Saattaa lähteä ihan nälkäkin, jos tyhjään vatsaan juo.

Tätä teetä pitää ehdottomasti kokeilla toinen haudutuskerta, pitää varmaankin tehdä ensikerralla pienempi annos ja keittää kaksi kertaa. Nimittäin kookoksessa riittää varmasti makua useampaan haudutukseen ja seuraavilla kerroilla saattaisi maistaa teenkin lävitse. Kirjailen kokemuksia siitä lisää, jos vain muistan ja jaksan.

 Coconut Green, vihreä tee. 5 tl/ litra. Veden lämpötila 80ºC. Haudutusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti