sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Teekalenterin seitsemäs luukku

Tänään on vuorossa ilmeisesti maustamaton musta tee. Odotan sekä innolla, että pelkään pahasti.

Teen nimi on Breakfast Special: Organic Ceylon Black Tea. Aineluettelokin sanoo, että 100% Organic black tea. Voiko se olla todellista? Teepussi tuoksui oudolle, epäilyttävän mausteiselle. Mutta se voi hyvin selittyä sille, että sitä on säilytetty muiden joukossa.

Itse haudutettu tee tuoksuu kyllä hyvin perinteiseltä mustalta teeltä. Miellyttävä tuoksu. Tuntuu muuten suhteellisen väärältä olla näin innoissaan maustamattomasta mustasta teestä. Tai siis, onhan musta teekin toki hyvää, ja juon sitä usein mieluusti, mutta no...

Kun on juonut monta päivää erilaisia joulumausteisia keitoksia, niin tavallinen, maustamaton musta tee kuulostaa taivaalliselta.

Tee on ihan hyvä, hieman laimea mustaksi teeksi. Yleensä tykkään, kun niistäkin löytyy vivahteita. On vaikea arvioida teetä, kun olen vaan niin iloinen, ettei tarvitse maistella lakritsia tai anista tai jotain muuta erikoisen makuista voimakasta maustetta.

Tee on oikeasti ihan kiva, ei erityisen voimakas, mutta ei mikään yellow labelkaan. Juon sitä mieluusti, mutta jos vertaan sitä esimerkiksi lempi maustamattomiin mustiin teihini, niin häviää se kirkkaasti. Mutta, jos pitäisi valita, niin todennäköisesti valitsisin tämän muiden jouluteiden joukosta, sillä se ei anna yllätyksiä. Jos ei hyviä, niin ei huonojakaan. Toisaalta en ehkä näe tätä niinkään jouluteenä.

Olen todella tyytyväinen, että joukossa oli tälläinen tee, koska välillä on mukava juoda muutakin kuin voimakkaasti maustettuja jouluteitä.

Pussimustaksi tee on kylläkin erinomainen. Mustaa maustamatonta teetä on vaikea löytää laadukkaana pusseista, koska yleensä niihin laitetaan jotain halvinta teemurua. Tai no, Suomessa siis. Suomi on kaiketi niin kahvimaa, ettei mustien laadukkaiden pussiteiden tuonti oikein kannata. Mene ja tiedä.

 Breakfast Special, musta tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 4-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti