tiistai 22. joulukuuta 2015

Teekalenterin 10. luukku

Teekalenterin teiden lähtiessä noususuhdanteeseen, olin tänäänkin varovaisen toiveikas. En kuitenkaan liian, ymmärrettävistä syistä.

Tämän kertainen tee on Gingerbread Man: Organic Black Ter with Cinnamon, Ginger, Cardamom and Apple. Huomioitavaa lienee, että teetä sekoituksessa on 55%. Puolet on siis kaikenlaisia mausteita ja makuaineita. Ilmeisesti myöskään luonnonaineet eivät ole riittäneet, koska jopa inkivääriä ja kanelia on tehostettu makuaineella. Hämmentävää. Muuten löytyy omenaa ja karamellia ja sitruunaa makuaineina.

Tee itsessään oli ihan hyvää. Mikään ei tökkinyt, joka on aina onni. Tee ei erityisesti maistunut piparille, mikä sekin oli itseasiassa mukavaa. Piparitee kuulostaa vähän erikoiselta noin konseptina.. Vähän niinkuin suklaatee. Jotkin asiat kuuluvat tiettyihin asioihin, eivät kaikkialle. Tämä tietenkin oma henkilökohtainen mielipiteeni.

Tee maistui mausteiselle, ei yhtä tasapainoisesti kuin eilinen tee, mutta ihan miellyttävästi. Hyvä jouluteeksi. Join kupillisen ennenkuin ehdin edes kirjoitella paljoa ylös, joten sanoisin, että tee on tosiaan juotava. Ei ihan yhtä hyvä kuin eilinen tee, mutta ei missään tapauksessa alkupään kamaluuksien tasoa. Voisin juoda uudelleen, mutten erityisesti jää kaipaamaan.

Gingerbred Man, mustatee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 4-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti