keskiviikko 25. marraskuuta 2015

White Blueberry

Tänään aamuteenä White Blueberry Demmers Teehauselta. Herkkä, valkoinen mustikkatee siis.

Maistelin teetä jo kerran aikaisemmin, mutta en huomannut silloin kirjoittaa arvioitani ylös.

Juon harvoin valkoisia teitä, samoin kuin mustikkateetä. Jostain syystä kumpainenkin vaatii osaltani tietynlaista mielentilaa. Tykkään kyllä mustikasta teessä ja sillä lienee hyviäkin vaikutuksia, kuten näkökyvyn terävöityminen jne. Valkoisia teitä tosin myydäänkin kaupoissa harvakseltaan. Tämä tee vaati myös 70 asteen haudustuslämpötilan, joten hiljaa mielessäni epäilen polttaneeni joitakin markettejen pussiteitä joissa ei ole ollut ohjeita... Sekin selittänee haluttomuutta juoda valkoista...

Tätä valkoista teetä minulle taidettiin suositella, kun kyselin kevyttä, mutta hieman makeaa teetä. Tee oli uutuus ja loppu, joten en saanut sitä kotiin. Maistettuani sitä en ihmettele miksi.

Tee tuoksuu mustikkametsältä, eli mustikoilta, lehdiltä ja sammaleelta. Maussa löytyy samoja vivahteita, mutta enemmän mustikkaa ja makeutta. Sinänsä harvinaista, sillä useimmat maustetut teet eivät toista tuoksuja mauissa. Tai näin olen ainakin itse havainnoinut. Tee on ihanan kevyt ja sitä on helppo juoda, siinä ei ole mustan teen ajoittaista raskautta eikä vihreän teen karvautta (eikä ruohoisuutta). Itse voimakkaisiin mustiin teihin tottuneena kokonaisuus on melkein liiankin kevyt, joudun muistuttumaan itselleni, että minulla on aikaa ja mahdollisuuksia juoda täyteläisempää teetä myöhemmin.

Tästä tulisi muuten varmasti aivan älytön jäätee, koristamaan muutama jäinen mustikka ja avot. Pitää kokeilla kesällä.

Nimeäisin White Blueberryn kevyeksi hyvänmielen teeksi. Tee kaipaa aikaa nautiskeluunsa, se ei mielestäni ollenkaan sovellu nopeaksi aamuteeksi kiireessä, vaikka sitä kevyenä helposti juo isompiakin määriä. Myös jälkiruokana tee on varmasti mainio, se on hieman makea ja selkeästi mustikkainen.


White Blueberry, maustettu valkoinen tee. 11-12 teelusikkaa/ litra. Veden lämpötila 70ºC. Haudustusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti