keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Lady Londonberry

Kävin tutkimassa suurta mysteeriä nimeltä Chaya. Sieltä tarttui mukaan useampikin uusi kokeilu. Tänään vuorossa on Lady Londonberry.

Chaya on tosiaan teekauppa, jossa käyn satunnaisesti. Olen jo pidempään ollut hämmentynyt siitä, että Chayan alaisuudessa vaikuttaa olevan myös Teekauppa, joka on nettikauppa. Chayalla on kuitenkin myös oma nettisivu ja -kauppa, joten olen ollut hieman hämmentynyt.

No, viime viikolla tosiaan kävin sitten kyselemässä tästä. Selvisi, että Chayan omistaja tosiaan omistaa myös Teekaupan, mutta on päättänyt pitää kummankin nettisivun, koska valikoimissa on eroa. Ja hän haaveilee myös toisesta fyysisestä kaupasta, johon tulisi sitten Teekaupan tuotteita. Mysteeri ratkaistu. Ja mikä parasta, Teekaupan tuotteita saa Chayasta tiskin alta pyytämällä!

Joka tapauksessa. Chayan tapa pussittaa teet täydellisiin 30g maistiaispusseihin on petollisen toimiva. En ikinä pääse kaupasta pois ilman useampaa pientä pussukkaa. Tällä kertaa mukaan tarttui kolme uutta teetä ja rakastamaani Teekaupan mustaa teetä, kun sain kuulla, että sitä on saatavilla.

Lady Londonberry on sitruunamelissalla, terälehdillä ja mansikanpaloilla (+ aromit, joita ei eritellä) maustettu musta tee. Tietenkin se kiinnitti huomioni heti.

Lady Londonberry on hyvin hedelmäisen ja kukkaisen tuoksuinen tee. Sama toistuu  mauissa. Tee tuo mieleen pimenevät illat ja kynttilät. En tiedä miksi. Se ei ole erityisen lämmittävä tee, siinä ei ole sellaista täyteläisyyttä ja makeutta. Mutta se ei teetä kyllä huononna, sillä se on hyvää muilla ansioilla.

Pidän sitruunamelissästä. Se tuo mielestäni miellyttävästi sitruunan makuja teehen, maistumatta kuitenkaan oikeasti sitruunalta. Olen hyvin nirso sitruunateideni kanssa, mutta jostain syystä silti kaipaan sitä makumaailmaa teeheni. Lady Londonberryssä sitruunamelissä on juurikin sitä mitä tahdon. Mansikkaa en erikseen maista, mutta olettaisin sen olevan siellä taustalla myös. Tee on myös hieman karvas, josta pidän ja se sopii teehen mainiosti.

Lady Londonberry ei todennäköisesti ole tee, jota kaipaan aina, mutta se on tee mitä saatan satunnaisesti muistella lämmöllä ja käydä hakemassa pienen pussin. Tosin nyt kun tämän totean, niin muistelen muita teitä joille olen näin sanonut ja juonut sen jälkeen 100g pussin tyhjäksi. Ah, lootustee... Sääli, että loput siitä on kotona eikä täällä töissä, missä tätäkin arvostelua kirjaan.

Lady Londonberry, musta. 1-2 tl/ 2 dl. Haudutuslämpötila 100ºC Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti