maanantai 20. marraskuuta 2017

Teekaupat osa 1: Kävelykierros

Vaikutan Helsingin alueella. Tämä ihan varoituksena, että suurin osa kaupoista tulee sijaitsemaan sen välittömässä läheisyydessä. Tämän listan ei ole tarkoitus olla erityisen arvosteleva, lähinnä käyn läpi mitä liikkeitä olen itse löytänyt ja niiden valikoimaa. Otan toki mieluusti vinkkejä vastaan uusista paikoista, varsinkin Helsingin tai Turun alueella.

Paikat eivät ole erityisessä järjestyksessä, lähinnä yritän ryhmäyttää lähellä olevat kaupat. Tässä ensimmäisessä postauksessa on yleisin kierrokseni, jonka kierrän kun otan asiakseni hakea teetä.

The Ounce/ Unssi

Fredrikinkatu 55, Helsinki
ma-pe 11-20, la 11-18, su suljettu
http://www.ounce.fi/


The Ounce, tai ihan suomeksi Unssi, on ilmeisen pitkäikäinen teekauppa ja kahvila. Omaan tietoisuuteeni se tuli vasta muutamia vuosia sitten. Unssi myy laajalla valikoimalla laadukkaita teitä. Näitä teitä on mahdollista maistella omasta mielestäni huokeaan hintaan puodin yhteydessä olevassa kahvilassa.

Unssi myy nimensä mukaisesti teetä unsseissa. Yksi unssi on 28g ja se on vähimmäismyyntimäärä. Teet ovat melko hintavia, mutta tosiaan laadukkaita. Niissä on ainakin minun tietoni mukaan vain luonnollisia aineksia, ei siis makuaineita. Mielestäni teet ovat myös hyvin tasapainoisia mausteineen. Unssi myy myös ainoaa "toffee"teetä, mitä suostun juomaan, Creme Bruléeta, jota pidän henkilökohtaisesti saavutuksena. Rakastan toffeeta kaikissa muodoissa, mutta kaikki muut maistamani toffeeteet ovat olleet järkyttävän hirveitä.

Unssi on teemaltaan 1800-lukulainen ja hyvin kotoisa. Unssi järjestää myös teemaisteluita, joihin en ole vielä ikävä kyllä osallistunut, vaikka halua on ollut.

Unssilla on myös nettikauppa, joten jos paikan päälle ei pääse, niin tilaus on silti mahdollista.

théhuone

Eerikinkatu 10, Helsinki
Ma-Pe: 10-19, La: 10-18

théhuoneella on kaksi pistettä, Helsingin keskustassa, jota itse käytän, ja toinen Espoossa, kauppakeskus Ainoassa. Siellä en ole itse käynyt koskaan.

Kun ensimmäisen kerran törmäsin théhuoneeseen, se myi mielestäni lähinnä hyvin laadukkaita maistamattomia vihreitä teitä. Sitä se varmasti tekee edelleen, mutta valikoima on laajentunut koskemaan myös maustettuja Se myy esimerkiksi taivaallista kirsikkateetä.

théhuoneen hintataso on kohtuullinen. Tietenkin sieltäkin löytyy omat erikoisuutensa, esimerkiksi joka kevät myyntiin tuleva taivaallinen vihreä tee, joka myydään yleensä myös loppuun kevään aikana, jotka ovat hintavampia. Mutta maustetut teet eivät ole erityisen kalliita.

Kaupan ohessa on kahvila, tai siis teehuone. Siellä voi maistella kaupan antimia. Ainakin Helsingin théhuone on kuitenkin niin suosittu, eivätkä teet tosiaan ole kukkarolle hirveästi haitaksi, joten olen itse tyytynyt ostamaan teeni kotiin. En siis osaa sanoa teehuoneen hintatasosta.

théhuoneelta saa myös hyvää palvelua ja myyjät osaavat auttaa ja suositella teetä. théhuoneellakin on verkkokauppa, josta kauempaa olevat voivat ostaa herkkuja.

TeeMaa

Annankatu 19, Helsinki
Ma-Pe 10.00–19.00, La-Su 12.00–18.00
https://teemaa.fi/

TeeMaa on pieni teen erikoiskauppa. He ovat erikoistuneet Itä-Aasian maustamattomiin laatuteelaatuihin, mutta valikoimasta löytyy muitakin yllätyksiä. Itselleni mukaani tarttui mm. suomalaisista yriteistä kerätty hauduke. TeeMaa on melko varmasti paras kauppa, jos hakee teetietoutta. TeeMaa järjestää säännöllisesti maisteluita ja opetuksia.

Sanomattakin on selvää, että TeeMaa on hintava. Mutta toisaalta se on myös todella laadukas, joten sieltä saatuihin teihin ei varmasti pety. Valikoima kaupassa ainakin on suhteellisen suppea, mutta itse olen arvostanut sitä. TeeMaalla on myös verkkokauppa.

Demmers Teehaus

Annankatu 13, Helsinki
ma - ti 10.00 - 18.00, ke - pe 10.00 - 19.00, la 10 - 16.00
http://www.demmer.fi/

Demmers Teehaus on yleensä viimeinen teekauppa kierroksellani. Demmers sijaitsee paikassa, josta on helppo kävellä ohi, itseasiassa minä kävelen säännöllisesti paikan ohi ja joudun palaamaan takaisin löytääkseni kaupan. Se on kuitenkin joka kerta sen arvoista.

Demmersillä on laaja valikoima kaikenlaisia, enimmäkseen maustettuja, teitä. Demmers on myös hyvin halpa verrattuna muihin kauppoihin. Silti en väittäisi sitä missään nimessä laaduttomaksi. Ei, Demmers on ehdottomasti yksi lempikaupoistani.

Demmersin teet ovat hyvin tasapainoisia ja monet lempiteeni ovat sieltä. Demmersin valikoima on laaja ja uudia yllätyksiä tulee edelleen. Valkoisten teiden valikoima on varsinkin minulle rakas, sieltä saa monia ihanan marjaisia ja maukkaita valkoisia teitä.

Demmersillä ei ikävä kyllä ole verkkokauppaa. Mutta suosittelen lämpimästi käymään, jos vain mahdollista. Yleensä tiskin takana on kaupan omistaja, tai näin ainakin arvelen, joka on hyvin osaava ja osaa myös suositella valikoimasta kiinnostavia tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti