torstai 16. marraskuuta 2017

Valkoinen kirsikka tee

Satuin päätymään Boutique Makujen Taikaan niin, että se on auki. Teekauppa on yksi lempikaupoistani, vaikkakin sen valikoima ei lopulta ole kummoinen. Mutta se on pieni ja söpö ja tunnelmallinen. Tällä kertaa mukaani tarttui Valkoinen kirsikka tee.

Nimensä vastaisesti tee ei suinkaan ole puhdas valkoinen tee. Tee on itseassa sekoitus monia eri laatuja. Siinä on valkoista teeta, kahta vihreää teetä ja jasminihelmiä. Ja sen lisäksi siis kirsikkaa, kookoslastuja ja ruusunnuppuja.

Tee on itseasiassa sen verran moninainen, että jos olisin alkanut lukea sisällysluetteloa aikaisemminkin kuin kassajonossa, se olisi saattanut jäädä kauppaan. En oikein tykkää siitä, että teehen laitetaan kaikki. Se yleensä kielii laatuongelmista teessä.

No, joka tapauksessa tee lähti mukaan ja maisteluun. Kaipaan maustettuja valkoisia teitä näin talven aikaan, mutta en ole ehtinyt normaaleille metsästysmailleni hetkeen, joten vähän kaikki on loppu.

Valkoinen Kirsikka Tee tuoksuu kirsikkaiselta, joten olen melko varma, että siinä on makuaineita. Mutta tuoksu on miellyttävä. Eivätkä ne makuaineet minua niin epäilytä. Minua epäilyttää kookoslastut ja kolme vihreää teetä.

Tee on haudutettuna vaalea ja miedontuoksuinen. Miedompi kuin mihin olen tottunut maustetuissa valkoisissa teissä. Yleensä ne tuoksuvat suhteellisen voimakkaasti makuaineeltaan.

Maku on myös mieto, mutta miellyttävä. Teessä maistuu kirsikan karvaus ja ripaus sitä luvattua kirsikkaakin. Valkoinen tee jää ehkä hieman taustalle. En pysty erottelemaan vihreitä ja valkoisia makuja, mutta vaikka tee on maukas, se on jotenkin... Ehkä se on se sekoitus, joka luo oman makunsa, joka ei oikein maistu sillä tavalla valkoiselta kuin olettaisin. Jasminia tai kookosta en edes maista. Mutta kookosta sekoituksessa onkin kyllä vain nimeksi.

Valkoinen Kirsikka Tee on ihan maukas ja miellyttävä tee. Hieman makeahko ja kirpeä tee. Mutta samalla siinä toteutuu liiallisten sekoituksien ongelma: oikein mikään maku ei pääse oikeuksiinsa. Tee sopii, kun en oikein osaa päättää mitä minun tekee mieli. Teessä ei sinänsä ole mitään vikaa, ja sitä on miellyttävä juoda, joten ei se vikaostos ollut. Ostanko sitä lisää? Epälen, etten.

Jos kaipaa kirsikkateetä, jossa kirsikka ei ole hirveän päällekäyvä, tämä on varmasti hyvä vaihtoehto.  Itselläni ei ole ongelmaa kirsikan voimakkuuden kanssa, mutta onhan se yleensä aika ärhäkkä. Tässä se on vivahde, vaikka siis kyllä tunnistettavissa.

Valkoinen Kirsikka Tee, valkoinen. 1-2tl/2dl. Haudutuslämpötila 70ºC. Haudutusaika 3-5min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti