tiistai 5. tammikuuta 2016

Chong Jiu Keng Mao Jian

Tänään teemaistelussa Chong Jiu Keng Mao Jian théhuoneesta. Eli siis maustamaton vihreä tee.

Kyllä, olen niin hifisteliä, että pidän myös maustamattomista teistä sekä mustista että vihreistä, joista jälkimmäiset ovat ehkä se haasteellisin osuus. Kiitos kuuluu täysin asteelliselle vedenkeittimelle.

Tämän kertainen oli kuitenkin vähän pettymys, lähinnä koska ostin sen korvatakseni erikoisteetä jonka en edes tiennyt olevan erikoistee. Tällä erityisteellä on yhtä pitkä nimi kuin tälläkin, enkä tietenkään muista sitä mitenkään ulkoa. Sitä kuitenkin tulee ilmeisesti vain yksi toimitus keväällä, koska se on isoa ja neulaista ja säilyy huonosti. No, ensi vuonna koetan olla skarppina. 

Joka tapauksessa. Tämä oli ihan hyvä maustamaton vihreä tee, mutta ei niin erityinen, että maksaisin siitä uudelleen 10e/50g. Tämäkin taisi siis olla jokin erikoistee. Seuraavan kerran kysyn ehkä hintaa ensin, koska selkeästi korkeampi hinta ei takaa makuelämystä. Vihreissä se toki saattaa auttaa.

théhuone on hauska pieni kauppa, siellä myydään juurikin maustamattomia teitä, mielestäni enimmäkseen vihreitä, mutta myös jonkin verran mustia. Kauppa on ehkä omien teehifistelyjeni rajoilla, sillä on oikeasti väitä tietäväni vihreiden teiden vivahteista alkuunkaan tarpeeksi arvostellakseni niitä enemmän kuin tässä.


Chong Jiu Keng Mao Jian, vihreä tee. Veden lämpötila 75ºC (käytän 70ºC koska keittimeni tuntee vain tasakymmenet). Haudutusaika 1,5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti