tiistai 26. tammikuuta 2016

Japanese Lime

Tänään mennään riskillä. Nimittäin lime tee, en tiedä onko se uhka vai mahdollisuus. En ole erityisesti sitruunateen ystävä, juon sitä lähinnä runsaan hunajan kanssa kipeänä. Silloin se ei juuri maistu.

Toisaalta taas sitruunapussiteissä on epämääräinen määrä sokeria ja laatu ei todellakaan päätä huimaa. Mausta en edes oikeastaan osaa sanoa muuta kuin, ettei se ole juomisen arvoista. Ei se välttämättä ole pahaa, mutta keksin paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Mutta, tämä kyseinen tee eli Japanese Lime The Tea Centre of Stockholmilta (, tuoksuu aivan taivaalliselle. Tea Centren teet ovat siinä mielessä erityisiä, että niitä ei juuri saa mistään. Törmäsin itse muutamaan laatuun Porvoossa, jossa oli aikaisemmin Suomen ainoa myyntipiste. Rakastuin täysin Earl Grey Speciaaliin, joka on maailman paras Earl Grey. Jos joku väittää muuta, hän ei ole maistanut kyseistä teetä.

Ongelmaksi muodostui, etten voinut käydä kokoajan Porvoossa. Toinen myyntipiste oli tietenkin Tukholmassa. Heillä on kyllä nettikauppa, mutta postikulut Suomeen ovat 15e. Ihan niin teenhimoinen en ole. No, pärjäilin siis satunnaisilla Porvoon ja Tukholman tuliaisilla, valtuuttaen erään tuomaan minulle 500g pussin teetä Tukholman puolelta. Ja paria muutakin laatua maisteluun.

Ilo oli suuri, kun sain tietää, että Helsinkiin oli ilmestynyt Porvoon tapaan Helmellä nimessään leikittelevä TeeHelmi teekauppa. Minulla oli edelleen varastossa lempiteetäni, joten en ollut kiireinen käymään siellä, mutta nyt joulun alla vihdoin tuli kokeiltua.

TeeHelmi tarjoilee kahdenlaista teemerkkiä, The Tea Centre of Stockholminia ja George Cannonin teitä.

Japanese Lime on vihreä tee ja sisältää sitruuna ja limeä. Tuoksu vei mukanaan, joten otin riskin. Tea Centren teet jakavat mielipiteitäni, rakastan Early Grey Specialia, mutta en erityisesti välitä heidän mausteteestään ja ahomansikka oli vain ok.

Japanese Lime on hankala. Se ei ole pahaa, vaikka se on selkeästi sitruunatee. Sääli, sillä toivoin ehkä limeisempää makua. Onko sitruunalla ja limellä oikeasti niin erityyppiset maut, että se voisi maistua teessä, sitä en osaa sanoa, mutta aina voi toivoa. Toisaalta en tosiaan sitruunateetä mitenkään erityisesti inhoa.

Japanese Lime on kyllä varmasti parempaa kuin sitruunatee pusseissa, se ei ole erityisen makea ja sekä teen että sitruksen maistaa miellyttävästi. Lime tuo kyllä oman pienen vivahteensa, vaikkei se olekaan päällimmäinen maku. Ja kyllähän tämä menee, ei erityisesti töki, mikä on jo siis onnistunutta. Helposti juon pannullisen, ja tarjoilisin ystävillenikin mieluusti.

Sivuhuomiona voin sanoa, että sitruunahappo kyllä maistuu mukavasti enemmän juodessa. Suutuntuma on hyvin hapan ja sitruunainen, ihanaa. Vähän kuin sitruunakarkin jälkeen!

Mutta tämänkin jälkeen minun lienee pakko pysyä mielipiteessäni, etten erityisesti välitä sitrusteistä. Tämä tee kuitenkin jää mieleen ja huomasin keittäväni sitä mennäpäivänä toisen pannullisen. Tee on sen verran erilainen normaaliin valikoimaani nähden, että tulen kaivanneeksi sitä, kun mietin jotain uutta. Ehkä siis annan sen vielä jäädä teekaappiini.

Japanese Lime, vihreä tee. 1tlk/ Kuppi. Veden lämpötila 80ºC. Haudutusaika 3 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti