tiistai 2. helmikuuta 2016

Japanin Kirsikka

Kirsikkatee on ollut jotain mitä on mansikkateen tapaan viekotellut minua. Rakastan kirsikoita, joten tietenkin minun pitää myös rakastaa kirsikkateetä.

No, kaikki kirsikkateetä maistelleet tietävät, että se on yleensä melkoisen kitkerää ja vähän erikoisen makuista. Vaikka kovasti koetin rakastaa sitä, en useimmiten saanut juotua edes kupillista. Täydellinen kirsikkatee ei kuitenkaan ole aktiivisella hakulistallani, sillä tosiaan kaikki kirsikkateet mitä olen maistanut, ovat olleet enemmän tai vähemmän pahoja.

Tämä siis ennen Japanin matkaa ja vahingossa löydettyä täydellistä Sakura teetä. Löydetty teehän oli siis kirsikankukka tee, mutta siinä oli myös vähän kirsikkaa. Ostin teetä tuliaiseksi vihreän version ja itselleni mustan. Vihreää en päässyt edes maistamaan, kun se oli ilmeisen hyvää ja kohde yleisö joi sen ennen kuin itse ehdin paikalle. Mustaan rakastuin itsekin, joten en ihmettele.

Joka tapauksessa. Koska tee oli Japanista, niin sitähän oli tietenkin mahdotonta saada lisää. Lisäksi tietenkin se on todennäköisesti jonkinasteinen kausituote, sillä sakuraa oli kaikkialla ja kaikessa, matka sijoittuu juuri kirsikankukkakauden alkumetreille.

No, törmäsin sitten myöhemmin Demmers Teehausessa Japanin Kirsikka nimellä olevaan teehen. Tietenkin sitä piti maistaa. Myyjä kehui sen olevan yksi suosikeista ja että joku kahvila vieressä tarjoilee sitä asiakkailleen hyvällä menestyksellä.

Itse en myyntipuheita kaipaillut, vaan teen tuoksu jo vakuutti minut. Ja nimi tietenkin, sillä hei, Japanilainen kirsikkatee. 

Tee ei ole samaa kuin Japanista tuotu, ei edes lähelle, mutta se on silti ihanaa ja hyvää. Tee on maustettu karhunvadelman lehdillä ja kirsikka-aromilla, joten ei sitä voikaan verrata. Tee maistuu hieman karkkiselta kirsikalta, makealta ja sokeriselta. Kirsikan karvaus ja kitkeryys ovat siellä mukana, mutta eivät hallitse teetä. Ja se on tosiaan verrattaen makea, vaikka siihen ei olekaan mielestäni lisätty sokeria. Ainakaan pussin mukaan.

Tee on mukavan kevyt ja kirsikkaisuus ei tosiaan ole ylitselyövää. Tuoksu on melkein teessä parasta, se on ihanan kirsikkainen, makea ja viipyilevä.

Tee toimisi varmastin hyvin jonkin leivoksen seurana, vaikka se tosiaan toimiikin yksinään aivan yhtä mainiosti. Itse juon teetä yleensä piristävänä iltapäiväteenä, kun kaipaan jotain makeaa ja aistikasta.

Japanin Kirsikka on ehdottomasti yksi suosikeistani ja vakioasiakas teevalikoimassani. Sen juominen saa minut aina hyvälle tuulelle. Lisäksi tee pakottaa aina rauhoittumaan hetken ja nautiskelemaan, mikä on tietenkin vain hyvä asia.

Japanin Kirsikka, vihreä tee. 6tl/litra. Veden lämpötila 80ºC. Haudutusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti