torstai 4. helmikuuta 2016

Taj Mahal

Eli tämän päivän tee on Taj Mahal, The Ouncesta. Kyseessähän on siis chaitee. Kaipailin "talveen" inkivääriteetä, ja paremman puutteessa minulle tarjottiin chaita. No, siinä toki on inkivääriä, mutta vähän epäilen, että pari muuta maustetta saattaa sen tässä vaiheessa peittää alleen.

Juon chaiteitä suhteellisen harvakseltaan, yleensä sen takia, että ne kaipaavat rinnalleen maitoa ja sokeria. Töissä jaksan harvoin vaivautua hankkimaan moisia teeheni. Tälläkin kertaa aion kyllä juoda ihan "paljaaltaan".

Toisekseen minä olen oikeastaan löytänyt jo itselleni parhaan chaiteen. Nimittäin Turun kauppahallin Turun tee ja mausteesta hankittu versio. Törmäsin siihen sattumalta, mutta se on paras maistamistani chaiteistä. Kämppikseni ei ole samaa mieltä, joten teekaappiimme ilmestyy aika ajoin uusia chaitee variaatioita.

Joka tapauksessa, en ollut erityisen innostunut maistamaan uutta chaita. En muista olenko maistanut tätä kyseistä chaita ennen, mahdollisesti, koska tosiaan kotona valikoimiin kuuluu useampi eri chai. Mutta tee kuitenkin tarttui lopulta mukaan, ehkä sen takia, että kaipasin inkivääriä jota ei muuten ollut saatavilla. Pieni maisteluannos ei kustantanut erityisen paljoa ja toisaalta tämä teeblogi innostaa minua maistelemaan uusia teitä kaikkien mahdollisuuksien tullen.

Unssin Taj Mahal on hyvin jouluinen. Siinä maistuu kardemumma ja muut jouluiset mausteet. Oma lempichaiteeni tuo minulle enemmän mieleen intialaisen ruuan kuin joulun, vaikka samat mausteet siinäkin lienee. Hyvän chaiteen löytäminen onkin juuri tästä syystä kovin hankalaa. Chai on niin monipuolinen mausteseos, että sitä on välillä vaikea tunnistaa samaksi.

Tajuan, että Taj Mahalin maistelu ei ehkä sattunut kovin hyvään saumaan, kun olen maistellut kaksi viikkoa teekalenterin erimakuisia jouluteitä. Nimittäin jouluteetä tulee vähän niin kuin korvistakin.

Mutta senkin ohella epäilen, etten olisi pitänyt tästä chaiteestä yhtä paljon kuin jo löytämästäni Turun kauppahallin teestä. En tiedä auttaisiko tähän sokeri/ hunaja ja maito, mutta jotenkin epäilen, että ne saattaisivat korostaa kardemummaa ja kanelia, mikä tekisi teestä entistä jouluisemman.

Jouluteeksi saattaisinkin tätä suositella, siitä puuttuu teekalenteriteiden kitkeryys ja oudot sivumaut. Tee on varmasti laadukasta ja maistuu makealle ja kanelipullaiselle.

Jos et kaipaa jouluisia makuvivahteita, suosittelen etsimään sitä itselle parasta chaiteetä jostain muualta.

 Taj Mahal, musta tee. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika 3-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti