keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Creme Brulée

Tänään on vuorossa Creme Brulée The Ouncelta. Tai tuttavallisimmin Unssi.

Creme Brulée on erinomaisen makea maustettu musta tee. Unssin pussit eivät sisällä nimen ja värin lisäksi muuta infoa, joten vakoilin Unssin sivuilta, että mitä se sisältää.

Laatu sisältää intialaista mustaa teetä ja toffeepaloja ja pähkinöitä.

Elipä. Tee tuoksuu makealta toffeelta, varmasti kiitos toffeepalojen. Tee haudutettuna on myös hyvin makea ja tuoksuu edelleen samalta.

Creme Brulée oli aluksi tee, mitä en halunnut lakata juomasta. Rakkautta ja sokeria. Ensimmäinen pussi hupenikin ennätysajassa kaapista kotona ja ostin sitä töihinkin viihdyttämään. Makeutensa ansiosta tee on myös hyvä ateriankorvike, sillä nälkä lähtee varmasti.

Teekesteillä teetä taidettiin keittää kolme kertaa enemmän kuin muita teitä, joten Creme Brulée on selkeästi myös yleisön suosikki. En epäile. Olisin ollut katkerampi, ettei Black Walnuttia keitetty kovinkaan monta, jos se samalla ei olisi tarkoittanut, että sitä jää enemmän minulle. En valita, en sitten yhtään.

Alkuviehätyksen karistua voin sanoa, että tee tulee jäämään vakituiseksi edustajaksi teehyllyyn ainakin kotona. Töissä luulen, että voittajana säilyy Black Walnut, joka herkullisella tuoksullaan kirii juuri ja juuri Creme Bruléen ylitse. Plus Creme Brulée on ehdottomasti parhaimmillaan pieninä annoksina ja rauhassa nautittuna. Se on myöskin herkkä uudelleen lämmitykselle, tai siis työkeittimeni lämpimänäpitotoiminnolle.

Täytyy muutan mainita, että olen kerran tai kaksi aikaisemmin maistanut toffee teetä. Se on aina ollut Pahaa isolla Pllä. Ihan jäätävän kamalaa. Rakastan toffeeta noin yleensä kovasti, joten se oli ihan suunnaton pettymys. Onneksi maailmassa on useampi mahdollisuus.

Suosittelen Creme Bruléeta kaikille jotka pitävät makeista mustista teistä tai kaipaavat jälkiruokateetä. Myös vaikeisiin aamuihin tämä piristää varmasti.

Creme Brulée, maustettu musta tee. Unssi ei kerro missään suosituksia, mutta vinkkinä kuulin, että kirjoittavat pyydettäessä pussiin kyllä. En tajunnut. Olen keittänyt 100º ja hauduttanut pari minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti