keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kikoi Delikatessen Gourmet Tea: Black

Eli tänään on sitten esittelyssa Kikoi Delikatessen maustamaton musta tee. Inkiväärillä maustettu versio on todella hyvää, vaikka en itse oikein löydäkään sieltä inkivääriä. Mutta maultaan tee on hyvää, joten oletan tämän maustamattomankin olevan, sehän on samaa teetä, mutta ilman inkivääriä.

Maustamaton tee onkin ihan hyvää, mutta yllätyksekseni ei niin mainiota kuin inkiväärillä maustettu. Inkivääri antaa teelle makeutta ja syvyyttä. Maustamaton tee on ripauksen kitkerää ja ei erityisen erottuvaista muista mustista teelaaduista.

Tee ei siis ole pahaa, mutta koska joudun vertaamaan sitä muihin maustamattomiin mustiin joita olen maistanut, joihin olen ihastunut, niin Werannasin Kikoi Delikatessen Gourmet Tea: Black ikävä kyllä häviää. Kaipaan vivahteita makuun, jotain muuta kuin perus mustaa teetä.

Pohjaksi erilaisille mausteille tämä on muuten varmasti mahtavaa. Inkiväärillä maustaminen teki teestä vauhdilla yhden lempiteistäni, voisin kuvitella, että muutkin mausteet sopivat teehen mainiosti. Tee ei ole liian tumma tai voimakas, että se peittäisi kaiken alleen, mutta samalla ei omaa sellaisia vivahteita jotka mausteet taas häivyttäisivät.

Tee on hyvää, ja haluaisin pitää siitä enemmän. Ja tavallaan pidänkin, mutta pelkiltään ei se vain oikein maistu. Tai maistuu, mutta keksin muutakin juomista. Toisaalta tämä tee saa minut miettimään, että mikä sen kanssa sopisi. Ehkä saan aikaiseksi luoda oman teesekoitukseni ja voin sitten arvostella onnistumiseni tänne myös.

Kikoi Delikatessen Gourmt Tea: Black, musta tee. 6tl/litra. Veden lämpötila 100ºC. Haudutusaika n. 3-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti