maanantai 11. joulukuuta 2017

Luukku 11: Rakastunut Cactus

Jee, haudukeputki katki! Jostain syystä olisin toivonut mustaa teetä, mutta tyydyn tähän vihreään. Vuorossa on Rakastunut Cactus, joka on vihreä tee. Pidän kaktusteistä. En osaa sanoa, miltä kaktus käytännössä maistuu, mutta olen juonut kaktuksella maustettua vihreää teetä, joka oli miellyttävää. Ja yksi lempivalkoisistani on kaktuksella maustettu myös.

Tässä teessä on selkeästi kuitenkin jotain eksoottisia hedelmiä mukana. Onko se sitten se rakkaus? Hieman epäilyttää. Olen myös ehkä hieman hämmentynyt kuinka paljon Unssilta löytyy (eksoottisilla) hedelmillä maustettuja teitä. Itse aika usein en kiinnostu niistä, joten sen ei kai pitäisi olla yllätys. Mutta silti... Oma Unssini on enemmän kevyitä marjateita ja maustamattomia. Tai sitten voimakkaita vanilijateitä. Nyt näen sen toisen puolen. Ehkä olen myös hämmentynyt, ettei mukaan ole sattunut ensimmäisen jälkeen mitään tuttua. No, onhan tässä vielä yli puolet jäljellä.

Tee tuoksuu haudutettuna, miten sitä nyt kuvailisi... kirpeälle. Ehkä myös sille, miltä voisin olettaa kaktuksen tuoksuvan, vaikka tuoksu todennäköisesti tulee enemmän hedelmistä.

Maku on melko makea. Sanoisin, että päällimmäisenä makuna on papaya. Muuten en osaa oikein tunnistaa. Tee on ihan kiva, mutta ehkä vähän tylsä.

Aah. Kirpeähkö tuoksu, jonka arvelin kaktukseksi oli hunajameloni. Törmään siihen harvoin teessä, mutta heti kun näin sen aineslistassa, tajusin, että sehän se. Parin vuoden takaisessa English Tea Shopin kalenterissa oli hunajamelonitee, joka tuoksui samalta. Se ei muistaakseni ollut hirveän erityinen, että sinänsä kiva, että tämä on sentään ihan hyvä.

Tässä kuitenkin vielä koko aineslista: hunajameloni, ananas, papaija, mango ja auringokukan terälehdet.

Missä on kaktus? Miten tämä on muka rakastunut kaktus? No. Toki on mahdollista, että kaktus on ns. esanssimauste, mitä siis Unssi ei tietääkseni käytä. Mutta nimi hämää.

No joka tapauksessa. Tee on ihan miellyttävä makea tee. Jos pitää hedelmäteistä, tämä on varmaankin mieleen. Sencha vihreäteenä on myös miellyttävä pohja.

Rakastuntu Cactus, vihreä. 1tl/ 2,5dl. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti