keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Luukku 13: Cassisnyanssi

Täytyy tunnustaa, että minulla on kalenterin osalta hieman trollattu olo. Tänään on vuorossa valkoinen marjatee, Cassisnyanssi. Kevyet valkoiset marjateet ovat yleensä ihan mahtavia! Mutta on olemassa yksi marja, jota en voi oikein sietää. Ja arvaatte varmasti mikä se on. Kyllä. Se on mustaherukka, tai cassis kuten voi sen englannistaa.

Ristiriitaisin tuntein kokeilen teetä. Tee tuoksuu mustaherukalle, joka on sinänsä ihanaa, koska aina marjaa ei voi tunnistaa kuivattuna tai varsinkaan teessä, missä sitä on vähän tai esanssina.  Käytännössä se saa minut epävarmaksi, koska en vain kerta kaikkiaan ole maistanut mitään mustaherukalla maustettua josta olisin pitänyt. Tai no, juon flunssaisena mustaherukkamehua ja finrexiiniä. Tuoreena marjat ovat yleensä ihan hyviä, mutta esanssi on periviholliseni. Tässä ei kuitenkaan pitäisi olla esanssia, joten...

Haudutettuna teessä ei tuoksu mustaherukka enää niin voimakkaasti, mutta nyt kyllä kaipaisin sitä. Nimittäin haudutettuna tee tuoksuu hienoisesti finrexiniiltä. Hyvin, hyvin hienoisesti, mutta sen verran, että epäilykseni kasvavat.

Maku on... Ok. En tiedä mitä oikein odotin, mutta se ei ole paha. Mustaherukka on hyvin mieto. Lähinnä hienoinen kitkeryys taustalla. Hyvin herkkä mustaherukan maku, kun siihen kiinnittää huomiota.

Valkoinen tee itsessään pohjalla on ihan miellyttävä. Mutta jos saisin valita, olisin oikeastaan mielummin juonut maustamattomana kuin mustaherukalla säväytettynä. Ehkä jos rakastaa mustaherukkaa, tämä on kiva. Mutta maku on niin hento, että sitä saa hieman etsiä, että itselleni se on lähinnä häiritsevä. Toki tähän liittynee olennaisesti se, etten välitä mustaherukasta muutenkaan. Mutta jos välittäisin, haluaisin ehkä sen maistuvan hieman enemmän.

Tarkistin muut teen mausteet, ja nyt olen vielä enemmän pettynyt. Tee sisältää: mustaherukkaa, bambun lehteä, ruusua ja kamelian nuppua. En maista mitään muuta kuin mustaherukan hieman. Voi toki olla, että muut mausteet ovat melko mietoja, mutta kai ruusun pitäisi maistua edes vähän? Vai onko ruusu tullut nuppuina ja tästä pussista on se jäänyt pois?

Mene ja tiedä. Tee on tosiaan vähän pettymys. Mutta koska olen käytännössä helposti miellytettävä, valkoinen marjatee tekee minut silti vähän onnelliseksi. Ja kun lakkaa etsimästä mustaherukkaa, teen maku paranee.

Kun katselen tosin määräsuosituksia, mietin olisiko vähemmän vettä auttanut. Mutta tee itsessään on kyllä sen voimaista kun olen valkoisissa teissä tottunut. Olisiko lisätee tuonut kuitenkin lisää mausteiden makua? En tiedä, enkä voi ikävä kyllä kokeillakaan.

Cassisnyanssi, valkoinen tee. 2-3 tl/ 2,5dl. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 2-4 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti