tiistai 5. joulukuuta 2017

Luukku 5: Jääomena

Ahem. Unohdin teepussukan kotia, joten tietenkin pääsin teehen käsiksi vasta näin ilta-aikaan. Onneksi huomenna on vapaata, muuten olisin varmaankin joututunut juomaan tämänkin päivän huomenna. Mutta en sentään unohtanut täysin, sekin olisi ollut vaihtoehto...

Joka tapauksessa. Tämän päivän tee on ehdottomasti sellainen, jota en itse olisi valinnut. Omena teessä epäilyttää minua. Ja jää-etuliite ei auta. Mitä on jääomena? Onko omena jäädytetty? Onko teestä tarkoitus tehdä jääteetä? Onko teessä jotain muuta ainesosaa, joka on "jäämäistä"? Kuka tietää. No, kohta varmaankin me kaikki, kun maistettuani luen kuvauksen.

Tee tuoksuu omenaiselle ja jollekin muulle. En tunnista sitä. En myöskään makua. Ehkä joku minttu?

Tee on epäilystäni huolimatta ihan ok. Ei sellaista mitä hakisin, mutta voin ihan hyvin juoda sitä, kun näin eteen tulee. Mikään maku teessä ei ylitä muita, mikä on miellyttävää. Tee jättää viileän tunnun suuhun, minkä epäilen tulevan (pipar)mintusta. Olen myös hyvin nirso minttuteiden suhteen, mutta tässä pidän siitä. Mausteet sekoittuvat miellyttävästi keskenään.

Ho, yllätyin. Katsoin mitä tee sisältää. Ja vastaus on: vihreää teetä, omenan paloja, sitruunaruohoa ja kaunokin terälehtiä. Eli siis minttuisa maku, jota en tunnistanut oli sitruunaruoho.

Tämä toki selittää, miksi pidän teestä, vaikka siinä on omenaa. Rakastan sitruunaruohoa. Mutta samalla en tiedä, olisiko tämä tee yhtä maukasta ilman omenaa, tuskin. Omena tuo makeutta ja makua.

Jos pitää omenateestä, suosittelen! Ja sitruunaruoho ei maistu omaan suuhuni yhtään sitruunaiselle, jos sitä pelkää. Se tulee enemmän miedon minttuisena esille. Ja vihreä pohja on myös hyvin miellyttävä.

Jääomena, vihreä. 1tl/ 2,5dl. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 1-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti