sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Luukku 17: Samuraimiekka

Muutaman päivän oli vanhoja tuttuja. Se oli kyllä ihan mukavaa, varsinkin eilinen Pekingin Ooppera,  joka on yksi ehdottomista suosikeistani. Luminen inkivääri maistui samalle kuin viimeksikin, joten en tehnyt uutta postausta, vaikka edellisestä maistelukerrasta on aikaa.

Tänään on taas uutuus. Samuraimiekka, vihreä tee. Tee tuoksuu hieman makealle ja erikoiselle. En osaa sanoa mitä teessä on, oikeastaan  yhtään. Tuoksu ei ole kokonaisuudessaan miellyttävä, siinä on jotain mikä tuoksuu nenääni pistävälle.

Maussa on samaa. Joku yrtti kenties? Tee ei ole pahaa. Se on pohjiltaan hieman makeaa ja siinä on jotain muuta. Joudun juomaan hieman enemmän ennen mielipiteen muodostamista.

Sillä välin katsoin mitä tee sisältää. Ilmeisesti maistamani erikoisuus oli gunpowder. Eli siis vihreä tee, johon tee on tehnyt. Hämmentävää. Tee sisältö on: kirsikka, sitruunaruoho ja appelsiinin kuori.

Olen hyvin tarkka sitruksista teessäni, joten voisin väittää, että appelsiinin kuori on se outous, mutta käytännössä en maista sitä ollenkaan. En tosin osannut tunnistaa muitakaan ainesosia, joten ei sinänsä yllätä. Gunpowder on hyvin voimakas maku. Se nielee alleen paljon.

Haluaisin, ettei gunpowder nielisi ihan niin paljon. Taustalla maistuu makea, hieman kirsikka, kun siihen kiinnittää huomiota. Sitruunaruoho on yksi lempi mausteistani, mutta en maista sitä ollenkaan. Gunpowder on lähes savuinen, mikä ei oikein innosta minua.

Olen edelleen hienoisesti nuhainen, joten se saattaa vaikuttaa makuaistiini. Ehkä se korostaa savuisuutta. Joka tapauksessa, kerrankin toivoisin, että vihreä tee olisi hieman vähemmän voimakas. Samuraimiekalla olisi mahdollisuus olla todella sopiva tee minulle. Mutta jotenkin se ei vai ole, tai oikeastaan toimi ollenkaan.

Kahden päivän tauko sai minut myös sekaisin ja unohdin ottaa täydestä teepussista kuvan. Hups. Saatte tyhjän.

Samuraimiekka, vihreä tee. 1tl/2,5dl. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 1-3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti