torstai 14. joulukuuta 2017

Luukku 14: Rooibos Tyrnikerma

Tänään on maistelussa toinen, kai, rooibos. Tyrnikerma kuulostaa itseasiassa aika hauskalle. Kerma-aromi on itselleni vähän vieras, ja olen sitä pitkään vierastanutkin. Mutta joka tapauksessa, maito ja kerma teessä yleensä pehmentää makuja, mikä voi toisinaan toimia paremmin. Rooibos on hyvin voimakas maku, ja tyrni on suhteellisen hapan, sen verran mitä arvioin. Kerma varmasti pehmentää kumpaakin.

Tee tuoksuu haudutettuna tyrnijäätelöltä. Mikä on hämmentävää. Tai tyrnimaidolta. Maku ei ole niin jäätelömäinen, mutta se ei haittaa. Tee maistuu rooibokselta ja hivenen makealta. Kerma korostuu, kun juo enemmän. Tyrnikerma tasoittaa miellyttävästi rooibosta.

Vaikka olen melko epäileväinen rooiboksen suhteen, niin täytyy sanoa, että suurin osa maistamistani rooiboksista on ollut yllättävän hyviä. Tämäkin tyrnikerma tuo sellaisia makuja, mitä teestä tuskin saisin. Ja jos kerma maistuisi mustassa teessa yhtä voimakkaasti kuin tässä, todennäköisesti en erityisesti pitäisi siitä. Mutta rooiboksessa se tuntuu sopivalta. Tyrni olisi kenties voinut olla hieman voimakkaampi, koska tällä erää tuoksua lukuunottamatta en kyllä erota sitä. Mahdollisesti se vaikuttaa taustalla, mutta mielummin myös maistaisin sen ihan muutenkin.

Unssin sivuilta ei suoraan löytynyt Tyrnikermaa, mutta epäilen, että se on sama kuin Kermainen tyrni. Se sisältää: tyrniä, kerma-aromeja ja pähkinöitä. Pähkinöitäkään en kyllä maista yhtään.

Pidän tästä rooiboksesta, eikä sitä ole yhtään tuskaa juoda. Keksin kuitenkin parannusehdotuksia, joten todennäköisesti tämä jää kuitenkin kertamaisteluksi. Se ei voita omia suosikkirooiboksiani.

Tyrnikerma, rooibos. 1tl/ 2,5dl. Haudutuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 5-7 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti