sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Luukku 3: Tulilintu

Tänään vuorossa rooibos nimeltä Tulilintu. Aluksi täytyy sanoa, että olen aika epäluuloinen rooibos teiden suhteen. Tai, haudukkeiden jos haluaa olla spesifi. Rooibos makuna ei ole minulle erityisen miellyttävä, mutta olen löytänyt pari maustettua rooibosta joista pidän.

Tulilintu on kauniin kirkkaan oranssi läpinäkyvässä pussissa. Se tuoksuu itsessään hyvin makealle. Tuoksu on hieman hämmentävä. Itselleni tuli mieleen jopa lääkesiirappi. En osaa edes arvata mitä mausteita teessä on. Ehkä jotain eksoottista hedelmää, kuten ananas? Enkä aio taaskaan katsoa sisällysluetteloa, ennen kuin olen turvallisesti maistanut teetä. 

Vaikka tuoksu oli monella tapaa melko epäilyttävä, niin hauduke itsessään on todella miellyttävä. Se ei ole hampaat sulattavan makea, eikä maistu lääkesiirapille. Se on hienoisen makea, mikä peittää kivasti rooiboksen oman katkeruuden, joka kyllä tulee sieltä alta kun juo hieman enemmän. Mutta ei se haittaa. Muuten maku on hyvin hedelmäinen ja täyteläinen.

Ainoa ongelma haudukkeessa on, että kaipaan teen makua. Tämä on todennäiköisesti henkilökohtainen ongelma, varsinkin kun olin keittämässä jo ihan toista teetä, kun tajusin, että niin, luukkukin on vielä avaamatta. Mutta minulla on henkilökohtainen ongelma rooiboksen kanssa, kun siinä ei ole kofeiinia. 

Mutta Tulilintu on varsin mainio silti. Jos rooiboksen perusmaku tökkii, niin tässä se ei tule erityisen voimakkaasti esille, vaan sekoittuu miellyttävästi muihin mausteisiin. Maku on makea ja hedelmäinen. Itse voisin kuvitella juovani tätä jälkiruokana, vie itseltäni ainakin makeanhimoa. 

Tuoksu on edelleen hieman hämmentävä ja kenties rahtusen epämiellyttävä. Mutta se häiritsee enimmäkseen vain jos sitä alkaa nuuskimaan.

Sitten haudukkeen sisältö: vihreä rooibos, tyrniä, ananasta, guavaa, aronia-marjaa, porkkanaa, kehäkukan ja auringonkukan terälehteä. 

Ainoa mitä noista arvelin, oli ananas, koska pongasin lehtien seasta jotain isompaa ja vaaleaa. Ja tosiaan se eksoottisten hedelmien tuoksu. Mutta noilla mausteilla en yhtään hämmästy, että hauduke on makea.

Tulilintu, rooibos. 1tl/2,5dl. Haudutuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 5-7 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti