lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2: Mummon piirakka

The Ouncen Joulukalenterin toisen luukun takaa paljastui uusi tee, Mummon piirakka. Tee tuoksui todellakin piirakkamaiselta. Siinä oli selkeästi ainakin omenaa.

Halusin maistaa teetä, ennen kuin otin paremmin selvää mitä siinä on. Koska usein tälläiset teet jäävät minulta maistamatta, kun niissä on jotain mistä en pidä. Tässä se todennäköisesti on ollut joku piirakka-aines. Kenties omena.

Tee on kyllä ihan hyvää. Se on hieman makeaa, muttei liian. Siinä on miellyttävästi muitakin nuotteja. Tuoksu on hyvin piirakkainen, tai siis piirakkapohjainen. Semmoinen sokerinen, voinen, vehnäleivos. Olen onnellinen, että tee itsessään on enämmän kenties piirakan sisus.

Voisin juoda teetä toistekin. Mutta epäilen silti, että se menee ostoslistalle. Tee ei ole sellainen mitä kaipaan tai ajattelisin kaipaavani. Jos pitää makeasta mustasta teestä, eikä omena haittaa, se varmasti kannattaa kokeilla. Tee on maukas ja miellyttävä. Se sopisi varmasti myös maidon kanssa mainiosti. Silloin siitä tulisi kenties kermaisampi.

Ja nyt mitä tee sisältää: musta tee, omenapaloja, mantelia, rusinoita, kanelia ja vaniljaa. Täytyy sanoa, että teeksi, missä on kaksi ainesosaa jotka itse valitsisin, musta tee ja vanilija, tee on oikein hyvää. Unssi osaa asiansa!

Teekalenteri on tällä hetkellä yllättänyt jo paremmin kuin parin vuoden takainen kalenteri. Toki, se oli melko epämiellyttävä kokomus itselleni. Jouluteet eivät vain ole minun juttuni.

Mummon piirakka, musta. 1tl/2,5dl. Haudutuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti