torstai 7. joulukuuta 2017

Luukku 7: Kielletty hedelmä

Vapaapäivän jälkeiseksi aamuksi tämä aamu oli jokseenkin hämmentävän synkeä. Kaipaisin myös kofeiinia. Siksipä tietenkin tänään luukusta paljastai Kielletty hedelmä, hedelmähauduke.

Kielletty hedelmä tuoksuu kirsikkaiselle, joten siinä mielessä se vaikuttaa lupaavalta. Hauduketta oli pussissa tosin hyvin vähän, joten toivon, että se silti riittää samalle määrälle vettä kuin yleensä. No, kokeilemalla se selvinnee. Arvostan myös nimeä, koska Kielletty hedelmä hedelmähaudukkeen nimenä huvittaa minua. En tiedä onko nimeä ajateltu erityisen humoristiseksi, mutta eipä kukaan voi sitä minulta kieltää.

Tuoksu on tosiaan kirsikkainen ja jotain isohkoja tummanpunaisia möykkyjä siinä olikin. Muuten en osaa kovasti tunnistaa ainesosia, mutta epäilen, että jotain muutakin punaista marjaa tai hedelmää siinä on. Nimen perusteella olisin epäillyt myös omenaa, mutta en havainnut vaaleita paloja. Toki mahdollista on, että joku on esimerkiksi värjännyt ne vain. Kai.

Myös syntynyt juoma on itsessään hyvin kauniin tumman punaista. Se on kyllä ominaisuus mistä pidän haudukkeissa. Ne ovat aina kovin kauniin värisiä.

Hauduke tuoksuu edelleen kirsikalta. Se maistuu vähän happamalta, tuoden mieleeni erään laihdutusteen (Forsmanin Laihduttajan paras ystävä), joka sekin taisi olla käytännössä hauduke. Tai hibiskushaudukkeen, josta tapasin tehdä jääteetä aikanaan. Näistä kummastakin löytyy yhteinen nimittäjä, hibiskus, jotan mahtaisikohan sitä olla tässäkin?

Selvittäjä selvittää, ja olen aika tyytyväinen arvaukseeni: hapanta kirsikkaa, Hibiskusta, seljaa sekä rusinoita.

Hauduke on melko hapan, ja se kertaantuu hieman. Sinällään siinä ei ole vikaa, mutta jos haluaa juoda enemmän, niin se vaatinee kaverikseen makeutusaineen. Tai sitä voisi sekoittaa esimerkiksi teehen. Mutta se myös muuttaisi makua, joka sinänsä olisi sääli, koska maku on miellyttävä haudukkeeksi.

Toki tälläistä kirsikkaisuutta voisin ottaa teehenkin. Yleensä hapankirsikkaiset teet ovat aivan liian happamia. En ihan tiedä miksi, mutta usein hapankirsikan happamuus ylittää kaiken muun ja tee on lähinnä kitkerän katkeraa. Tässä maku on miellyttävä ja pystyn maistamaan muutakin. Toki, vilkuillessani haudukkeen määrää per vesimäärä, voi olla, että hauduketta oli hieman liian vähän, mikä laimentanee tulosta. Mutta, juoma oli oikein maittavaa, joten saattaisin itse tehdä vähemmällä vastaisuudessakin.

Jos joskus kaipailen hauduketta, niin tämän pidän kyllä mielessä.

Kielletty hedelmä, hauduke. 2tl/ kuppi. Haudutuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 5-7 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti