maanantai 4. joulukuuta 2017

Luukku 4: Pu Erh Karpalo

Hyvää maanantai aamua! Itsehän olen jälleen töissä talviloman jälkeen. Väsyttää vähemmän kuin olisin kuvitellut. Työpäiväkin alkoi ihan leppoisasti, joten saatan keskittyä hetken bloggaamiseen.

Tänään vuorossa on Pu erh karpalo, tumma tee. Tee tuoksuu taivaalliselta. Siinä on ilmeisesti jotain muutakin kuin karpaloa, porkkanaa kenties värin perusteella. Toivon, että sain veden määrän kohdilleen. Huomasin kotona, että joulukalenterin määrästä keittää täydellisesti pienen pannulliseni teetä. Töissä kuitenkin keitän yleensä enemmän. Väri on ainakin tumma ja tuoksu hyvä, joten ehkä onnistuin.

Tee tuoksuu makealle, varmaankin juuri se karpalo. Tee itsessään on kuin enemmän maanläheinen, varmasti kiitos pu ehrin. Teessä on kyllä makeuttakin, mikä miellyttää minua, makeiden teiden ystävää, oikein mukavasti.

Pu ehr on maku, johon saattaa joutua hieman tottumaan. Tee tuoksuu usein melko lantaisalta, vaikka maku ei ole sellainen. Silti pu ehrin maku saattaa olla myös vähän hämmentävä, sillä se on hyvin maamainen. Itse en ole hirveästi pu ehreihin tutustunut. Maustettuina muutamaan, mutta nekin ovat jääneet kertakokeiluiksi.

Tämä kapalo kuitenkin. Tätä voisin hankkia lisää. Tee on voimakas ja hieman makea. Se on kuitenkin täyteläinen, eikä kitkerä, kuin musta tee voisi olla näin voimakkaana. Karpalo muistuttaa melkein kirsikkaa, joka ei haittaa itseäni yhtään. Todella miellyttävä tee, jota voisin nauttia mustan teen sijaan. 

Tarkistin teen Ouncen sivuilta, ja olin oikeassa. Teessä on tosiaan karpaloa ja porkkanaa. Lisäksi tuli yllätys, koska en muistanutkaan tätä ominaisuutta pu ehrissa. Teetä voi hauduttaa useita kertoja. Saan siis tätä hyvyyttä lisää vielä tänään.

Pu Ehr Karpalo on ehkä lähinnä jouluteetä, mistä pidän. Karpalo on jouluinen mauste, eikö?

Pu Ehr Karpalo, tumma. 1tl/2,5dl. Haudutuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti