keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luukku 6: Aurinkoinen

Hyvää Itsenäisyyspäivää! Itse olen lähdössä viettämään sitä ystävien kanssa muualle, mutta sitä ennen ehtii juuri ja juuri arvostella uuden luukun. Toivottavasti kaikilla on kivaa tänään.

Tämän päivän luukku on Aurinkoinen, maustettu musta tee. En muuten tunnistanut kuin kaunokin, joka on tietenkin hyvin helppo sinisyydessään. Todennäkäisesti auringonkukan lehtiä myös. Tuoksussa on jotain makeaa ja kirpeää, ehkä eksoottista hedelmää.

Maku on aika samanlainen kuin tuoksukin, kerrankin. Tee on ihan miellyttävä musta tee. Siinä on pohjamakuna joku hieman makea ja kirpeä, mutta ei mitään erityisen voimakasta.

Kun maku sinänsä ei ole erityisen voimakas, vaikkakin miellyttävä, en olisi arvannut, että tässä on näinkin paljon aineksia. Hämmentävää. Tee sisältää mustaa teeta, papajan- ja ananaksen paloja, sen lisäksi kehäkukan, ruusun, kaunokin ja auringonkukan terälehtiä. Terälähdet eivät usein tuo kauheasti makua, joten niitä saa toki lykätä teehen aika paljon. Ruusua en kyllä maista, mutta se ei ole sinänsä outoa kun kaikkea muutakin on.

Aurinkoinen on tosiaan ihan miellyttävä tee, mutta se ei ole itselleni kovin erottuva. Pidän enemmän voimakkaammin maustetuista teistä. Tai sitten tietenkin maustamattomista. Välimaasto on minulle vaikea, koska joko kaipaan lisää tai vähemmän.

Miellyttävää kuitenkin on, etteivät eksoottiset hedelmät ylitsevuoda ja tuhoa teetä taustalla. Se tapahtuu yleensä usein. Happamuus/ kirpeyskään ei ole ylitsevuotava.

Aurinkoinen, musta. 1tl/ 2,5dl. Haudustuslämpötila 95ºC. Haudutusaika 3-5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti