keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Luukku 24: Teekalenterin yhteenveto

Viimeinen tee olikin sitten Taj Mahal, tee jonka olen maistanut ja arvostellut jo. Juon sitä tässä silti, mutta teen maku ei ole parantunut omaan suuhuni viime näkemän. Sanoisin sitä edelleen jouluisaksi chaisekoitukseksi. Ehkä maito ja sokeri parantaisivat sitä, mutta tälläisenään en erityisesti voi sanoa nauttivani kokemuksesta.

Viimeinen taa myös paljasti minulle lopullisesti, että Unssin teekalenterissa oli eri teitä riippuen pakkausajankohdasta. Mikä on hauskaa ja sinänsä sääli. Ystäväni joka makusteli teitä myös, sanoi että hänellä tuntui olevan miellyttävän tasapainoinen kokonaisuus. Itselläni taas tuntui, että teet olivat ryppäissä, niin että monta samantyyppistä tuli lähekkäin. Jossain välissä tuntui, että makeat hedelmäteet ja haudukkeet tulivat korvistakin. Toki, kun itse arvostelin lähes jokaisen teen, niin saattaa olla, että olen kiinnittänyt erilailla huomiota asiaan. Arvostelu on aina hieman vaarallista, koska siinä jää helposti nautiskelu vähemmälle. Mikä on tietenkin sääli.

Oletin myös, että teekalenterista olisi jäänyt enemmän käteen. 24:stä teestä löytyi yksi uutuus josta oikeasti pidin. Sen lisäksi oli yksi tuttu, joka oli rakas. Muuten teet olivat enemmän tai vähemmän vääriä itselleni. Tunnen oloni hämmentävän nirsoksi. Mutta samalla mieleni tekee protestoida. Koska teekalenterin teet olivat hyvin samankaltaisia. Plus siellä tietenkin oli useita jouluteitä. Ne ovat aina olleet minulle vaikeita, koska en vain pidä joulumausteista.

Vaikka teekalenterin juominen oli tällä erää huomattavasti nautinnollisempaa kuin edellisellä kerralla, silti jälkimakuna oli pettymys. Tälläinen satunnaismaistelu ei selkeästi tuota minulle hyviä kokemuksia.

Suosittelisinko Unssin teekalenteria? Kyllä. Jos haluaa teekalenteria kokeilla, Unssin on varmasti laadukas. Jos kuitenkin vierastaa jouluteitä ja omaa rajoittuneen maun... No. Silloin en ehkä suosittele mitään teekalenteria. Tai muuta kokoelmaa. Unssin teekalenteri oli sentään laadukkaita ja teet hyviä. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen siihen, että voin palata omien suosikkieni pariin ja jättää satunnaiskokeilut ainakin vuodeksi. On edelleen n. 50% mahdollisuus, että hairahdun ensivuonnakin kokeilemaan teekalenteria. Idea kiehtoo minua edelleen, vaikka en ole erityisesti saanut onnistuneita kokemuksia.

Toki, oli puhetta ystävän kanssa, että uudelleen käyttäisimme Unssin teekalentereita ja tekisimme toisillemme kalenterit ensivuonna. Siitä saattaisin saadakin fiksuja makuelämyksiä. Meillä on hyvin erilaiset teemaut, mutta olimme kämppiksiä monta vuotta. Voisin väittää tietäväni asian jos toisenkin hänen teemaustaan ja hän minun. Täytyy katsoa millainen olo on ensi vuonna.

Mutta! Toivottavasti kaikilla oli mukava joulu ja on hauska uusi vuosi! En todennäköisesti tule päivittämään ennen ensi vuotta. Pienen blogistinkin tarvitsee lomailla joskus. Varsinkin odottaessaan uuden vuoden bileitä tulevaisuuden maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti